PROIZVODNJA UGLJA U RB „KOLUBARA“ STABILNA

Proizvodnja uglja na kopu „Tamnava Zapad“ u Rudarskom basenu „Kolubara“ je stabilna i na nju nije uticao požar koji je jutros oko dva časa ugašen na odlagaču jalovinskog sistema. Transport uglja ka obrenovačkim termoelektranama odvija se normalno i kop „Tamnava Zapad“ koji daje najviše uglja neće osetiti zastoj zbog odlagača.

Brza intervencija vatrogasaca, kreće sanacija opreme

Požar koji je sinoć oko 21.15 izbio na traci odlagača ugašen je zahvaljujući veoma brzo intervenciji vatrogasaca, a u požaru nije bilo povređenih radnika.

– Prvo vatrogasno vozilo stiglo je 11 minuta posle prijave požara, a potom iz minuta u minut i ostala. U gašenju požara učestvovalo je 10 vatrogasnih vozila „Kolubare“, kao i ostala vatrogasna vozila, a čak 17 cisterni radilo je na gašenju – rekao je Srđan Alimpijević, direktor površinskih kopova u RB „Kolubara“. – Hvala vatrogascima i svim zaposlenima koji su uložili zaista svu snagu, sredstva i napore kako bi požar bio ugašen što pre.

Alimpijević kaže i da je u toku procena štete, da će odlagač biti popravljen, ali najvažnije je što je odmah pronađeno rešenje i ugljeni bageri mogu da rade bez zastoja.

– Već je dogovorena rekonstrukcija i počele su pripreme da što pre ponovo pustimo jalovinski sistem. S obzirom na vremenske uslove i složenost konstrukcije, u narednim nedeljama u rad ćemo uključiti zamenski odlagač – objasnio je Alimpijević.

Related posts

Leave a Comment