U PRVOJ SEDMICI JANUARA 39 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 165 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno osam novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. U prvoj sedmici januara, na području Lajkovca evidentirano je 39 novozaraženih osoba, pri čemu je porast broja novozaraženih otpočeo 4. januara.

Takođe, u istom priodu bitno je povećan i to skoro dupliran i broj aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 62, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 887 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2926 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 37447.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 858 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile  62 osobe.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 71 pacijent sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), pri čemu je evidentan pad broja hospitalizovanih kovid pacijenata.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 7. januara:

Related posts

Leave a Comment