„ULICA OTVORENOG SRCA“ ISPUNILA OČEKIVANJA NAJMLAĐIH

Od samog starta bilo je nesumnjivo sa će lajkovačka manifestacija „Ulica otvorenog srca“ zaživeti i postati tradicionalna.

I ovogodišnja manifestacija animirala je u potpunosti najmlađe, ali podjednako i starije sugrađane. Vreme je poslužilo, pa je pretposlednjeg dana u godini u Lajkovcu baš bilo živo. Obilje dešavanja obeležilo je ovogodišnju manifestaciju.

Organizator nanifestacije bio je Kulturni centar „Hadži Ruvim“, u saradnji sa ostalim opštinskim ustanovama i organizacijama, a pokrovitelj opština Lajkovac.

Tradicionalna „Ulica otvorenog srca u Lajkovcu održana je tokom dana u četvrtak 30. decembra, na platou ispred Gradske kuće i u šetališnoj zoni Lajkovca.

Pored najavljenih brojnih štandova Novogodišnjeg mini-bazara, manifestaciju su na radost dece obeležili klovnovi, štulaši, face painting, žongler, mađioničar, žive statue i ulični svirači.

Mališane su se družili sa Deda Mrazom i dobili novogodišnje poklone.

Realizovana je  radionica primenjene umetnosti i promotivni  štand Turističke organizacije opštine  Lajkovac.

Posebno je bio zanimljiv brižljivo pripremljen novogodišnji program  učenika OŠ „Mile Dubljević“.

Nastupile su i članice Baletskog studija „Idea“, odigrana je pozorišna predstava „Otkačena novogodišnja bajka“, nastupio je i folklorni ansambl Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, nakon čega su na glavnoj sceni nastupili klovnovi, bilo je i gostiju iznenađenja, maštovito kostimiranih i u duhu novogodišnjih praznika.

Na štandovima Mini bazara prodavana je najviše novogodišnja i božićna dekoracija, potom liciderska srca, ručni i dekupaž radovi, med i pčelarski proizvodi i još puno toga. Prihod od prodaje predmeta sa štandova Predškolske ustanove „Leptirić“ i OŠ „Mile Dubljević“ ići će u humanitarne svrhe.

U osnovi, ovo je jedna lepa lajkovačka manifestacija, sada prilagođena okolnostima pandemije, koja okuplja veliki broj realizatora, učesnika i posetilaca i daje poseban pečat novogodišnjim praznicima, a koja najveću radost donosi najmađima.

Deca su provela dan u pretprazničnom raspoloženju, kreativno osmišljen brojnim zanimljivim programima.

Related posts

Leave a Comment