ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE LAJKOVAČKI OSNOVCI U SUSRET PRAZNICIMA

U OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac, mesec decembar je protekao u pripremama za Novogodišnju čaroliju.Ove godine u susret praznicima  zakoračili smo sa novim  brojnim idejama.

– Naša škola se odazvala pozivu humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ i dala svoj doprinos akciji „Najslađi karavan“, u kojoj smo prikupili slatkiše za decu iz ugroženih područja Kosova i Metohije. Na ovaj način smo realizovali našu akciju „Jedan paketić – mnogo ljubavi“ i osim mališana u našoj školi, obradovali i neke mališane izvan naše škole i našeg grada.

„Jedan paketić-mnogo ljubavi“ je tradicionalna akcija Crvenog krsta koja se realizuje neposredno pred novogodišnje i božićne praznike. Na realizaciji ovog projekta učestvovalo je mnogo nastavnika i učenika koje pokreću humane ideje. Ne zaboravljamo reči Duška Radovića: „Naše malo može biti mnogo…“. Odeljenjske starešine sa svojim učenicima, nastavnici i članovi  Podmlatka crvenog krsta aranžirali su i bogato upakovali paketiće. Na časovima su osmislili  novogodišnje čestitke i poslali srdačne želje drugarima na Kosovu.

Podmladak Crvenog krsta OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac iskazuje izuzetnu zahvalnost svim učesnicima u ovoj akciji gde „ Čovek srcem najbolje vidi“: učenicima i nastavnicima ‒ koji svake godine uspešno animiraju svoje učenike, nastavnom osoblju, svima  koji su omogućili  uspešnu realizaciju akcije, rekla je za portal lajkovacnadlanu.rs koordinator Podmlatka Crvenog krsta  Sonja Milovanović.

“Ljubavlju kad začiniš nameru dobru,

toplo je oko srca i duše,

a tvoje malo potrebno je

da se nečiji snovi ne sruše!”

S.M.

Related posts

Leave a Comment