JEDAN NOVOZARAŽENI

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu  preminulo je još pet osoba. Preminula su tri osobe sa područja Valjeva i preminula je još po jedna osoba na području Mionice i Osečine. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 845 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 36 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđen jedan novi slučaj Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 36, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 508 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2887 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1960 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36772.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 83 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je  na potpomognutoj respiraciji 13 pacijenata.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 30. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 29. decembra:

Related posts

Leave a Comment