I DANAS TROJE NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još pet osoba. Preminule su tri osobe sa područja Valjeva i u Osečini i Ubu preminula je još po jedna osoba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 840 osoba, od kojih je bitku su kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 42 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca laboratorijski su potvrđena tri nova slučaja Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 32, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 521 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2879 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih su u ovoj godini obolele 1952 osobe. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36687.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 90 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 18 pacijenata.

Juče je u Valjevu hospitalizovano 6 kovid pacijenata, od kojih je troje nevakcinisanih i troje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 28. decembra:

Related posts

Leave a Comment