PREDSTAVA “ZNAMENITE ŽENE SRBIJE”

Lajkovačka pozorišna publika ima priliku da pogleda sjajnu predstavu “Znamenite žene Srbije”, koja je na repertoaru u četvrtak 23. decembra u sali Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

Predstava “ZNAMENITE SRPKINJE”je priča o tri znamenite Srpkinje, Milici Stojadinović Srpkinji, Isidori Sekulić i Desanki Maksimović. Predstava je autorski projekat Biljane Đurović, koja je sačinila adaptaciju tekstova iz dela pomenutih spisateljica okupljajući ih oko jedne ideje – buđenja svesti i društvenog delovanja . Kroz delove iz biografija ovih znamenitih Srpkinja, težini bremena koje su nosile svaka u svom vremenu, ova predstava je poziv svakoj ženi, naročito srpskoj, na buđenje, da ne prespava svoj život, već da svaka od nas da svoj maksimum, kako bi doprinele opštem društvenom boljitku.

U predstavi igraju :

Milica Stojadinović Srpkinja – Nina Stamenković

Desanka Maksimović – Natalija Žugić

Isidora Sekulić – Biljana Đurović

Milutin Ranković, v.d. direktor KC “Hadži Ruvim” Lajkovac:

“Poštovani sugrađani, želeo bih da vam preporučim predstavu “Znamenite Srpkinje”, posvećenu Desanki Maksimović, Isidori Sekulić i Milici Stojadinović Srpkinji, koja će se u Kulturnom centru “Hadži Ruvim”, održati u četvrtak 23. decembra u 19 sati. Predstava je IZUZETNO DELO O ŽENAMA KOJE SU OBELEŽILE ISTORIJU I KULTURU SRPSKOG RODA , u režiji Biljane Đurović. Sa radošću Vas očekujemo.”

Related posts

Leave a Comment