ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA UBEDLJIVO POBEDILE PARTIZAN (3:0)

Odbojkašice Železničara su i dalje neumoljive! Večeras je u Sportskoj hali Lajkovac za 70 minuta „pao“ beogradski Partizan u 12. kolu Superlige Srbije, rezultat je bio 3:0, po setovima 25:18, 25:18 i 25:16.

Večerašnja utakmica bila je izjednačena samo do poslednje trećine prvog seta, a posle toga bilo je samo pitanje razlike u poenima u korist Železničara. Sastav Branka Kovačevića stvarno deluje moćno u poslednje vreme – uigrano, kompaktno, sa dobrim rešenjima na svim pozicijama. Sa sjajnim dirigentom Anom Antonijević, poletnim i efikasnim primačima Uzelac, Mirosavljević i Batinić, najboljim blokerom ekipe Ljubicom Milojević za kojom ne zaostaje ni Kutlešić, a svima im „leđa čuva“ iskusna Marina Vujović…

Poene su večeras osvojile: Mirosavljević 14, Batinić 13, Milojević i Uzelac po 11, Kutlešić 8, Ivanović 4 i Antonijević 3. Igrale su još Vujović i Zarić. Kod Partizana najefikasnija je bila nekadašnja igračica Železničara Nada Mitrović sa 14 poena.

Sportski direktor Železničara Ivana Lazarević posle utakmice je izjavila:“ Još jedna pobeda u nizu, čestitala bih našoj ekipi i stručnom štabu, kao i ekipi Partizana na prikazanoj igri. Okrećemo se kup utakmici koju igramo u sredu i pozivamo navijače da budu uz nas na putu ka finalu kupa.“

Podsećamo da Železničar u sredu, u Sportskoj hali Lajkovac, igra revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv TENT-a, kojeg je u Obrenovcu dobio sa 3:0.

Triler utakmica viđena je večeras u Obrenovcu, gde je u jednom od derbija TENT pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2. TENT je poveo, zatim su Beograđanke dobile dva seta, onda domaća ekipa dobila četvrti i tajbrek sa 15:10. Ovo je treći uzastopni poraz Zvezde, što ukazuje na pad forme doskorašnjeg lidera, mada imaju problem sa povredama standardnih igračica.

U drugom derbiju kola Jedinstvo je kod kuće savladalo Ub sa 3:1. Ubljanke su dobile prvi set, a dugo se igrao četvrti set koji su domaće odbojkašice dobile na razliku – 29:27.

Srem je pobedio Spartak sa 3:0, a Inđija istim rezultatom Klek.

Na tabeli je prvo Jedinstvo sa 11 pobeda i 33 boda, Železničar je drugi sa 10 pobeda i 31 bodoom, Zvezda treća sa devet pobeda i 27 bodova, Ub četvrti sa osam pobeda i 22 boda, dok je TENT peti sa sedam pobeda i 21 bodom.

Related posts

Leave a Comment