U OKRUGU PREMINULO JOŠ 16 OSOBA

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu je, prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo,  preminulo još 16 osoba: u Valjevu je preminulo 8 osoba, u Ubu 4, u Ljigu 2 i u Osečini i Mionici preminula je po jedna osoba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminula je 821  osoba, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubila 61 osoba.

Treba imati u vidu napomenu Zavoda za javno zdravlje Valjevo,  da se broj obolelih i umrlih ažurira dnevno, po pristizanju podataka obrazaca prijava oboljenja i smrti, tako da svi danas evidentirani slučajevi nisu samo iz prethodna 24 sata.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 37 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca nije bilo laboratorijski potvrđenih novih slučajeva Kovid – 19 infekcije, u odnosu na prethodni izveštaj.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 27, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 552 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđen 2851 slučaj Kovid – 19 infekcije, od kojih su u ovoj godini obolele 1924 osobe. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36277.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 96 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 18 pacijenata.

Juče je u Valjevu hospitalizovano 6 kovid pacijenata, od kojih je dvoje nevakcinisanih i četvoro vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 17. decembra:

Related posts

Leave a Comment