ŽIVOT JE PISTA JEDNAKA ZA SVE

Treću godinu za redom, početak decembra rezervisan je za već tradicionalnu humanitarnu modnu reviju u organizaciji Udruženja žrtava nasilja HAJR. U Hotelu IN u Beogradu održana je ove sedmice humanitarna Modna revija, pod simboličnim nazivom: “Život je pista jednaka za sve”. 

Priča na pisti je zapravo bila mogućnost da i žrtve nasilja hodaju kroz život  “u nekim boljim cipelama”. Modna revija, koja paralelno i nosi naziv „Pokušaj da hodaš u mojim cipelama“ organizovana je u sklopu 16 dana aktivizma, a povodom Svetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Voditelj programa bio je  Miša Ćirić, a organizovan je i bogat prateći program u kome su učestvovali Ansambl Ratislava Blagojevića i Gledanice, sa kojima je i otvoreno ovo humanitarno veče.

Utisci sa same modne revije su nemerljivi, kao i efekti koji su ovim događajem ostvareni, od opšteg ka pojedinačnom.

Sredstva prikupljena na modnoj reviji  donirana su i ovoga puta Udruženju HAJR za dalji rad i unapređenje, dakle direktnoj pomoći žrtvama nasilja.

Pored javnih ličnosti koje su učestvovale u modnoj reviji, modele Venčanice Dar i butika Sacree Victoria ponele su samouvereno i članice Udruženja HAJR.  

Bila je to prilika za uživanje u modi, pesmi, a prvenstveno prilika da se podrži i pomogne udruženje koje okuplja žene žrtve nasilja i to u vreme 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama.

Podrška brojnih javnih ličnosti i medija bila je neizostavna: Suzana Mančić, Svetlana Ceca Kitić, Milica Dabović…kao i brojne druge ličnosti iz doplomatskog, političkog, kulturnog i uopšte javnog života.  

Svi učesnici su imali istu poruku i cilj, da se stane na put nasilju!

Svaki učesnik ovog skupa bio je jos jedna karika u neraskidivom lancu snažne, organizovane i neprekidne borbe protiv svakog oblika nasilja, koju su sa već jasno vidljivim rezultatima inicirale upravo same žrtve nasilja okupljene u Udruženju HAJR.

AKO SI ŽRTVA NASILJA, POZOVI HAJR: 064/482 95 99

email: uznahajr@gmail.com

Kancelarija Udruženja HAJR Lajkovac: 064/ 501-0290, uznhajrlajkovac@gmail.com

Related posts

Leave a Comment