IZLOŽBA SLIKA, DIZAJNA ODEĆE I GRAFIČKOG DIZAJNA SELENE MILOŠEVIĆ

Na galerijskom programu lajkovačkog  Kulturnog centra “Hadži Ruvim”je jedna izuzetno zanimljiva i sadržajna Izložba slika, dizajna odeće i grafičkog dizajna, autora Selene Milošević.

Otvaranje izložbe radova Selene Milošević u Lajkovcu je u petak 26. novembra u 19 časova, u Galeriji Kulturnog centra. Izložbena postavka radova Selene Milošević biće otvorena za posetioce do 2. decembra.

Autorka izložbe, koja od nedavno živi u Jabučju, ima prilično zanimljivu biografiju:

Selena Milošević rođena je u Beogradu 13. aprila 1987. godine, gde boravi do 2019. godine, nakon čega se seli u selo Jabučje. Završila je Visoku strukovnu školu za dizajn tehnologiju i menadžment.

Izlagala je na izložbi pod nazivom „Beograd iz drugog ugla“. Učestvovala je u takmičenju dizajnera Fakulteta za estetiku u Beogradu.

Izložba slika i ikona kojom će se predstaviti lajkovačkoj publici, nosi naziv „Blago-dari“. Stilove koje koristi u izradi ikona su ruski, grčki, vizantijski i slobodni stil prilikom koga se poštuje kanon. U slikarstvu Selena je radila temperom, akrilnim i voštanim bojama. Inspirisana je slikarstvom  Pola Sezana i Salvadora Dalija, čije slikarske tehnike ispituje i u svom radu.

Pored ikona i slika, na izložbi će biti predstavljena i četiri rada dizajna odeće, kao i sveska sa radovima grafičkog dizajna.

Njen talenat ka teološkom zapisivanju uočio je Slobodan Đurović, koji je i objavio njenu pesmu „Anđeo srebrnih krila“ u zbirci pesama „Krik pesnika iz senke“. Selena je ljubitelj ćiriličnog pisma i crkvenoslovenskog pisma, pa je na teme pisma radila i digitalna likovna rešenja.  Umetnički talenat nasledila je od rođenog brata svoje bake, Rajka Nikolića, nekadašnjeg profesora i dekana na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, koji je radio takođe i mozaike i spomenike srpskim junacima.

Related posts

Leave a Comment