U OKRUGU 15 OSOBA PREMINULO; U LAJKOVCU PREMINULO DVOJE, 10 NOVOZARAŽENIH

Od posledica koronavirusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još 15 osoba, od kojih su sa područja Lajkovca preminule dve osobe. U Valjevu je preminulo 6 osoba, u Ubu 4 i u Mionici 3 osobe.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminula je 741 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 55 stanovnika opštine Lajkovac.

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje napominju, da se broj obolelih i umrlih ažurira dnevno iz podataka obrazaca prijava oboljenja i smrti po pristizanju u Zavod za javno zdravlje Valjevo, što znači da svi slučajevi obuhvaćeni današnjim izveštajem nisu evidentirani samo u protekla 24 sata.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo,  u Kolubarskom okrugu je 81 novozaražena osoba, od kojih je korona virus laboratorijski potvrđen kod 10 osoba.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 93 osobe obolele od korona virusa, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 921.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2795 slučajeva infekcije korona vieusa, od kojih je u ovoj godini obolelo 1868 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva infekcije korona virusa u Kolubarskom okrugu je 35249.

U Opštoj bolnici Valjevo su na lečenju 153 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 17 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 6 kovid pacijenata, od kojih je četvoro nevakcinisanih i dvoje  vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 23. novembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 22. novembra:

Related posts

Leave a Comment