PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, PETORO NOVOZARAŽENIH

U Kolubarskom opkrugu je od posledica korona virusa preminulo još pet osoba, od kojih je preminula jedna osoba sa područja Lajkovca. Ovo je od početka epidemije 53.-ća žrtva kovida u lajkovačkoj opštini. U Valjevu su preminule još tri osobe i u Ubu je, kao i u Lajkovcu, preminula jedna osoba. U Kolubarskom okrugu je do sada preminulo 726 osoba. 

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 47 novozaraženih osoba u okrugu, infekcija korona virusa laboratorijski je potvrđena kod još pet osoba sa područja Lajkovca.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 98 obolelih od korona virusa, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 939.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije na području Lajkovca je 2785, od kojih je u ovoj godini 1858  potvrđena slučaja Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije u Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 35167 obolelelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo su na lečenju 153 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 18 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 12 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i četvoro vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 22. novembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 21. novembra:

Related posts

Leave a Comment