JOŠ 20 ŽRTAVA KORONE U OKRUGU; U LAJKOVCU DVOJE PREMINULO, 17 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim, poslednjim ažuriranim  zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od posledica korona virusa preminulo je još 20 osoba u Kolubarskom okrugu, od kojih su sa područja Lajkovca preminule dve osobe.  U Valjevu je preminulo 9 osoba, 4 u Ubu, po 2 u Mionici, Ljigu i Lajkovcu  i jedna u Osečini.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 689 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 48 osoba sa područja Lajkovca.  

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 109 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovano 17 novih slučajeva infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 164 obolelih od korona virusa. Aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 1575.

Ukupno je na području Lajkovca 2715 potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih je u ovoj godini 1788 osoba obolelo od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 179 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 28 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 18 kovid pacijenata, od kojih je 13 nevakcinisanih i 5 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 10. novembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 9. novembra:

Related posts

Leave a Comment