U OKRUGU ŠEST OSOBA PREMINULO, U LAJKOVCU 13 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je od posledica korona virusa preminulo još šest osoba: u Valjevu su preminule tri osobe, dve u Ubu i jedna u Mionici.  

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 650 osoba, od kojih su bitku sa kovidom izgubile 44 osobe sa područja Lajkovca. 

Iz Zavoda za javno zdravlje napominju, da se broj obolelih i umrlih ažurira dnevno iz podataka obrazaca prijava oboljenja i smrti po pristizanju u Zavod za javno zdravlje Valjevo.

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 105 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovano 13 novih slučajeva infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 171 obolelih od korona virusa. Aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 1732.

Ukupno je na području Lajkovca 2657 potvrđena slučaja Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih je u ovoj godini 1730 osoba obolelo od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 177 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 22 pacijenta. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 11 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i troje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 5. novembra:

Related posts

Leave a Comment