GRADSKI DERBI HUMANITARNOG KARAKTERA ŽELEZNIČAR – ZADRUGAR U NEDELJU

U 12. kolu Kolubarsko-mačvanske zone u nedelju 7. novembra od 13 časova igra se lajkovački derbi između Železničara i Zadrugara. Utakmica počinje u 13 sati, a igra se na stadionu Železničara.

Osim bitke za bodove i pozicioniranje na tabeli, dva lajkovačka kluba i publiku na tribinama ujediniće i humanitarni kakter koji će obeležiti lajkovački derbi, jer će na ulazu biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava u cilju pomoći Udruženju BaziMili Lajkovac, za pomoć deci sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju, a prema najavi organizatora u istu svrhu biće izdvojen i deo sredstava od prodatih ulaznica.

Meč je značajniji za Železničar jer se sa 8 bodova nalazi na začelju tabele, zajedno sa Strmovom i Borcem iz Lešnice. Zadrugar ovu utakmicu dočekuje u boljem raspoloženju, posle dve pobede i remija sa vodećom ekipom Budućnost Krušika, ali ima samo četiri boda više od Železničara, tako da svakako u susret ulazi sa imperativom dobrog rezultata.

Derbi je veliki izazov za oba kluba, koji uvek privlači maksimalnu pažnju lajkovačkih ljubitelja fudbala.

Kako nezvanično saznajemo, ni jedan od učesnika derbija neće biti u kompletnoj prvoj postavi tima.

Strmovo sutra dočekuje Vrelo Sport, koji je drugi na tabeli, tako da će to biti težak meč i veliki izazov za Gila Savkovića i drugare.

Related posts

Leave a Comment