POZIV PENZIONERIMA SA NAJNIŽIM PRIMANJIMA

Opštinsko udruženja penzionera Lajkovac poziva penzionere da se jave na Konkurs za raspodelu paketa solidarne pomoći penzionerima sa najnižim primanjima. Poziv se odnosi na sve penzionere, bez obzira na članstvo u udruženjima.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija sprovodi konkurs za raspodelu sredstava za finansiranje solidarne pomoći korisnicima penzija, dodelom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, bez obzira da li su članovi bilo koje penzionerske organizacije.

Pozivaju se korisnici penzija koji ispunjavaju sledeće uslove da se prijave na konkursu kako bi stekli mogućnost da ostvare navedeno pravo:

  1. Osnovni kriterijum je da visina penzije ne prelazi najniži iznos od 16.004,68 dinara.
  2. Prednost na rang listi imaće samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija (penzija ne prelazi najniži iznos penzije)
  3. Navršene godine života korisnika-prioritet imaju korisnici penzija stariji po godinama života.

PRIJAVE SE PODNOSE U UDRUŽENJU PENZIONERA POČEV OD ČETVRTKA 4. NOVEMBRA, ZAKLJUČNO SA PETKOM 19.NOVEMBROM.

Uz prijavu se podnosi na uvid lična karta i penzionerska kartica.

Preliminarna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli udruženja 24. novembra, sa pravom prigovora na istu, koji se može podneti Komisiji udruženja zaključno sa 2. decembrom.

Raspodela robnih paketa izvršiće se od sredine decembra do Nove godine, na osnovu objavljene konačne rang liste.

Sve bliže informacije, penzioneri sa područja opštine Lajkovac, bez obzira da li su članovi udruženja, mogu dobiti na broj: 065/ 931 – 2007, ili lično u prostorijama udruženja, poručuje Branko Perić, predsednik Opštinskog udruženja penzionera.

Related posts

Leave a Comment