PRVI ČETVRTFINALNI MEČ KUPA SRBIJE ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA IGRAJU PROTIV PARTIZANA

Aktuelni osvajač Kupa Srbije, OK Železničar sutra od 18 časova, u zemunskoj hali „Master“,  igra prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Partizan Sokerbeta. Igraju se dve utakmice, u kojima je Železničar svakako favorit. Revanš se igra 10. novembra u Lajkovcu. Plasman u polufinale već su obezbedili Crvena zvezda i TENT.

Zbog obaveza Uba u kvalifikacijama za Ligu šampiona i bolesti odbojkašica Partizana odložena su dva četvrtfinalna para, tako da neke polufinaliste već znamo, a neke će se utakmice tek igrati.

U derbiju ove faze takmičenja Crvena zvezda je eliminisala Jedinstvo zahvaljujući boljem set količniku. U Pazovi je domaćin pobedio sa 3:1, a Beograđanke su drugi meč sinoć dobile sa 3:0. TENT je dobio obe utakmice protiv ekipe Srema: u Sremskoj Mitrovici sa 3:2, a večeras u Obrenovcu sa 3:1, ponovo uz odličan otpor Srema.

Prva utakmica između Spartaka i Uba u Subotici zakazana je za 9. novembar, a termin za revanš nije još uvek određen.

Po propozicijama Kupa Srbije u četvrtfinalu i polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu ili finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala.

Related posts

Leave a Comment