ODBOJKAŠICE POBEDILE PARTIZAN U PRVOM MEČU ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE (3:2)

Odbojkašice Železničara večeras su u zemunskoj hali „Master“ dobile prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Partizan Sokerbeta sa 3:2, po setovima 25:18, 25:23, 25:27, 17:25 i 15:9. Železničar je do pobede došao posle dva sata igre – dosta teže nego što se očekivalo i nego što je izgledalo posle početna dva seta, koja je naš tim relativno lako dobio.

Najefikasnije kod Lajkovčanki bile su Mirosavljević i Batinić sa po 17 poena i Uzelac sa 16. Prijatno nas je obradovala Vanja Ivanović sa 9 poena, Milojević je osvojila 6, Kutlešić, Perović i Savićević po 4, a Knežević 1.

Za Partizan Krulj je osvojila 21 poen, doskorašnja igračica Železničara Nada Mitrović 12, Jakić 10, a 9 još jedna devojka koja je stigla iz Lajkovca – Aleksandra Gajić.

Revanš se igra 10. novembra u Lajkovcu. Plasman u polufinale već su obezbedili Crvena zvezda i TENT. Prva utakmica između Spartaka i Uba, kome čestitamo na plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, zakazana je za 9. novembar.

Po propozicijama Kupa Srbije u četvrtfinalu i polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu ili finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala.

Related posts

Leave a Comment