JOŠ ŠESTORO PREMINULIH U OKRUGU, U LAJKOVCU 11 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je od posledica korona virusa preminulo još šest osoba. U Valjevu su preminule još četiri osobe, i preminula je još po jedna osoba u Ubu i u Mionici.

Od početka pandemije, u Kolubarskom okrugu preminule su ukupno 622 osobe, od kojih je bitku sa kovidom izgubila 41 osoba sa područja lajkovačke opštine. 

Iz Zavoda za javno zdravlje  napominju, da se broj obolelih i umrlih ažurira dnevno iz podataka obrazaca prijava oboljenja i smrti po pristizanju u Zavod za javno zdravlje Valjevo, tako da svi u današnjem izveštaju evidentirani slučajevi obolelih i umrlih nisu samo od  prethodnog dana.

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 123 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovano 11 novih slučajeva infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 183 obolelih od korona virusa..

Ukupno je na području Lajkovca 2558 potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih je u ovoj godini 1631 osoba obolela od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 177 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 20 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 16 kovid pacijenata, od kojih je 12 nevakcinisanih i 4 vakcinisana.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 28. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 27. oktobra:

Related posts

Leave a Comment