LAJKOVAČKI “TIGROVI” ODALI POČAST TRENERU RAMIZU ŠABIĆU

Članovi Karate kluba Železničar, popularni “tigrovi”, okupili su se danas na Novom groblju u Lajkovcu i odali poslednju počast svom preminulom treneru i predsedniku kluba Ramizu Šabiću, pred njegov poslednji odlazak u zavičaj, gde će po želji svoga oca biti sahranjen.

Mladi karatisti svih kategorija su se sami organizovali i došli mahom obučeni u kimono. Bilo je više nego očigledno, da su bili veoma vezani za trenera i da su ga voleli. Scena je bila potresna, ali dostojanstvena, a mladi sportisti su se poneli baš onako kako ih je trener učio.

Karate klub ”Železničar”je najmasovniji i najtrofejniji lajkovački sportski kolektiv, , koji ima brojna odličja sa svih domaćih i brojnih međunarodnih takmičenja.

Ovo je 31. godina postojanja Karate kluba ”Železničar”, a Ramiz Šabić je od prvog dana bio tu.

Tokom tri decenije postojanja kluba osvojen je čitav arsenal pehara, medalja i diploma. Gotovo da nema porodice u Lajkovcu iz koje bar jedno dete nije u nekoj fazi treniralo karate. Veliki broj dece uključen je preko karatea u svet sporta. U pojedinim periodima klub je imao po više stotina članova. Lajkovac je često bio domaćin državnih, međunarodnih i svetskih takmičenja, a sa svih takmičenja su lajkovački “tigrovi” donosili odličja.

Šabić (Hasan) Ramiz rođen je 11. Juna 1963. godine u Crnaji, u opštini Velika Kladuša, u Bosni i Hercegovini. Od starta uspešno, karateom je počeo da se bavi 1970. godine u svom rodnom mestu.Svoju suprugu, Lajkovčanku Veru upoznao je u Sloveniji , pa tako 1981. godine dolazi u Srbiju i nastavlja da se bavi karateom, najpre u KK “Kolubara” Lazarevac. Sa porodicom je živeo u Lajkovcu i od 1990. godine u kojoj se osniva klub u Lajkovcu je trener, a potom i predsednik KK “Železničar”.

Klubu i karate je bio izuzetno posvećen i na tom planu je beležio sve same uspehe.

Na ličnom planu, njegov život je bio prilično turbulentan, na mahove i dramatičan. Odolevao je nekako svemu… Oni koji su ga bliže poznavali kažu, da je uvek nosio neku tugu u sebi i da je u osnovi bio boem, ali odistinski, a ne ovovremenski pozerski.  

Ramiz Šabić, kome je zdravlje već bilo bitno narušeno, umro je iznenada u petak 22. oktobra.

Iza sebe je ostavio troje dece, troje unučadi u jedno praunuče. I ostavio je trag u vremenu, u svetu karatea.

Related posts

Leave a Comment