ZADRUGAR SLAVIO U STRMOVU

Danas je, među prvim utakmicama 10. kola Kolubarsko-mačvanske zone, u Strmovu odigran lajkovački zonaški derbi u kojem je Zadrugar pobedio domaćina sa 2:1. Strelci za Zadrugar bili su Antonić u 4. i V. Jerinić (jedanaesterac) u 66. minutu, a za Strmovo Dragiša Gile Savković u 23. minutu.

Po raskvašenom i teškom terenu viđena je čvrsta i na momente oštra utakmica, u kojoj je sudija Petrović iz Loznice dodelio šest žutih kartona, od čega četiri gostujućem timu. Meč je obeležila i povreda fudbalera domaće ekipe Željka Pavlovića u 32. minutu, zbog koje je morao da napusti igru.

Zadrugar je vrlo rano stekao prednost golom Antonića, ali je Strmovo izjednačilo već u 23. minutu, ponovo je strelac bio pouzdani kapiten Dragiša Savković. Posle izgledne šanse Strmova, gosti organizuju kontranapad koji rezultira jedanaestercem, a pouzdan izvođač bio je najefikasniji igrač Zadrugara Vlada Jerinić. U zaustavnom vremenu domaći fudbaleri ispustaju šansu da osvoje bar bod – sa pet metara „1 na 1“ pogađaju golmana Radovančevića pravo u telo.

Posle dve uzastopne pobede Zadrugar se sa 11 bodova odlepio od dna tabele, bar do sutrašnjih utakmica. Strmovo ostaje pretposlednje sa 8 bodova, dok je Železničar trenutno poslednji sa sedam bodova i utakmicom manje.

Železničar sutra od 13:30 dočekuje Drinu iz Ljubovije, u meču koji bi bilo izuzetno važno dobiti. Stoga uprava Železničara poziva navijače da podrže mladi tim, nedavno pojačan sa nekoliko iksusnijih fudbalera, a ujedno da se uključe u humanitarnu akcije podrške Udruženju za pomoć osobama sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju „BaziMili“ iz Lajkovca. Naime, deo prihoda od ulaznica biće uplaćen ovom udruženju, a biče postavljena i kutija za donacije Udruženju “BaziMili”.

Danas su još odigrani mečevi: Budućnost Krušik – Radnički 5:0 i Cer – Jedinstvo Vladimirci 4:1.

Related posts

Leave a Comment