JOŠ TROJE PREMINULIH U OKRUGU, U LAJKOVCU 15 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu su od posledica korona virusa preminule još tri osobe. U Valjevu su preminule još dve osobe i još jedna osoba u Ubu.

U izveštaju ponovo napominju, da je ukupan broj umrlih i ukupan broj obolelih ažuriran na osnovu podataka naknadno dostavljenih prijava zdravstvenih ustanova.

Od početka pandemije, u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno 578 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 39 osoba sa područja lajkovačke opštine. 

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 167 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovano 15 novih slučajeva infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 204.

Ukupno je na području Lajkovca 2485 potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih je u ovoj godini 1558 osoba obolelo od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju je 190 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 24 pacijenta. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 18 kovid pacijenata, od kojih je 15 nevakcinisanih i 3 vakcinisana.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 22. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 21. oktobra:

Related posts

Leave a Comment