U OKRUGU PREMINULO JOŠ 5 OSOBA, U LAJKOVCU 20 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je od posledica korona virusa preminulo još pet osoba, uz napomenu da razlika broja umrlih u odnosu na prethodni izveštaj nije pokazatelj umrlih u prethodnom danu, već da je ukupan broj obolelih ažuriran na osnovu podataka naknadno dostavljenih prijava smrti zdravstvenih ustanova  po pristizanju u Zavod za javno zdravlje Valjevo.

U Valjevu i Mionici preminule su još po dve osobe i jedna osoba u Ubu.

Od početka pandemije, u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno 575 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 39 osoba sa područja lajkovačke opštine. 

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 167 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovano 20 novih slučajeva infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 201.

Ukupno je na području Lajkovca 2470 potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih su u ovoj godini 1543 osobe obolele od korona virusa.

Takođe, ukupan broj obolelih je ažuriran na osnovu podataka naknadno dostavljenih prijava, napomenuto je u današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 189 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su 24 pacijenta na potpomognutoj respiraciji.

Od 8 juče u Valjevu hospitalizovanih kovid pacijenata, 7 je nevakcinisanih i 1 vakcinisan.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 21. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 20. oktobra:

Related posts

Leave a Comment