NOVA POBEDA ŽELEZNIČARA, ZADRUGARU I STRMOVU PO BOD

Nešto bolji vikend za lajkovačke klubove, članove Kolubarsko-mačvanske zone. Napokon je Železničar prikazao odličnu i efikasnu igru i savladao Slogu iz Bogosavca sa 4:1. Zadrugar je odigrao nerešeno na „vrućem“ terenu u Vrelu – 1:1,  a istim rezultatom završen je meč između Strmova i ljubovijske Drine. Zadrugar i Strmovo u ovom kolu jednostavno nisu imali sportsku sreću, jer su njihovi protivnici izjednačili u zaustavnom vremenu, u poslednjim trenucima utakmice.

Uprkos činjenici da su neporaženi u ovom kolu, lajkovački timovi i dalje drže začelje tabele.

Strmovo je na 12. mestu sa 7 bodova, koliko ima i Železničar, dok poslednji Zadrugar ima pet bodova. Jeste neslavan bilans, skoro nezabeležen, ali ima nade da nas očekuju bolji fudbalski dani. Reklo bi se da su se, svesni velike krize, u Železničaru i Zadrugaru uhvatili ukoštac sa problemima, dok se Strmovo kao novajlija odlično bori,  uz Ribnicu ima najviše nerešenih rezultata u ligi, a pritom su u poslednja dva kola ispustili pobede u finišu utakmica.

Isplatio se napokon trud i rad mlade ekipe Železničara, u kojoj je puno lajkovačke dece. Najbolja igra od početka sezone, a omladinac Luka Živanović je sa tri gola pokazao da treba verovati u lajkovački fudbal. Živanović je bio strelac u 38, 49 i 58. minutu, gosti su smanjili preko Jankovića u 61. da bi tačku na ubedljivu pobedu domaćih stavio Mićanović u 93. minutu. Železničar je skoro celo drugo poluvreme imao igrača manje jer je Dragan Tomić isključen zbog drugog žutog kartona. Ubski sudija Ranković  podelio je čak šest žutih kartona lajkovačkim fudbalerima, a tri igračima Sloge.

Heroj utakmice je mladi Luka Živanović, koji ima samo 17 godina i koji je na današnjoj utakmici postigao čak tri gola, kažu vidno zadovoljni iz Uprave Železničara, uz opasku da veruju u lajkovačke talente i lajkovački fudbal:

“Prelepa igra, jedna od najboljih do sada. Videla se velika želja ekipe da se nagradi težak rad do sada. Omladinac Luka Živanović je bukvalno briljirao, odigrao je najbolju utakmicu do sada i sa postignuta tri gola pokazao da treba verovati u lajkovački fudbal i lajkovačku decu. Živanović je prošao odličnu školu Kolubare i letos je prešao iz Kolubare koja je na svom vrhuncu u Železničar, to su ta naša deca koja igraju srcem za svoje mesto. Uveren sam, da će upravo oni vratiti staru slavu i sjaj Železničaru. Očekuju nas dve jako bitne utakmice, u Vladimircima i kod kuće sa Drinom, pobede su za nas imperativ!”

Da li Strmovo nema dovoljno sreće ili je u pitanju pad koncentracije, ali juče su ponovo  u završnici susreta ostali bez sva tri boda, kao i prošle nedelje u Vladimircima. Povelo je Strmovo na svom stadionu već u prvom minutu golom legendarnog Gila Savkovića, a gosti su izjednačili, verovali ili ne, u trećem minutu nadoknade vremena. Da su u ovom i prethodnom kolu sačuvali vođstvo osvojili bi još četiri boda i sada bi delili peto mesto!

Ista situacija sa Zadrugarom u Vrelu. Poveli su već u 16. minutu golom Nemanje Gavrilovića, sačuvali vođstvo sve do 94. minuta, kada je domaćin izjednačio preko Brankovića.

Sledećeg vikenda, u devetom kolu, Železničar gostuje u Vladimircima (16. oktobar), Strmovo valjevskom Radničkom (16. oktobar), dok jedino Zadrugar igra u Lajkovcu – u nedelju 17. oktobra dočekuje Borac iz Lešnice. Sve utakmice počinju u 14.30 časova.

Related posts

Leave a Comment