OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE U ŠKOLI U JABUČJU

Pod sloganom “Dete je dete da ga volite i razumete” otpočelo je obeležavanje Dečje nedelje u OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju.

Jabučki osnovci će svakoga dana tokom Dečije nedelje imati aktivnosti kojima će skrenuti pažnju odraslima na značaj poštovanja dečjih prava, ali i na svoju kreativnost.

Prvog dana Dečije nedelje prvaci su zajedno sa svojom učiteljicom Milankom Lukić vrlo maštovito i kreativno oslikali kredama školsko dvorište, ostavljajući poruke ljubavi i prijateljstva. Hol škole je u duhu Dečje nedelje, a krase ga panoi učenika prvog i trećeg razreda.

Danas, drugog dana Dečije nedelje prvaci će zasaditi Drvo generacije, u sredu je planiran maskenbal, za četvrtak su predviđeni Dan otvorenih vrata i Sportski dan i petak je rezervisan za priredbu učenika.

Plan aktivnosti za ovogodišnju Dečju nedelju u školi u Jabučju osmislila je učiteljica Darinka Mirić, rukovodilac Dečjeg saveza.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, program obeležavanja ovogodišnje Dečja nedelja i u školi u Jabučju je znatno skromniji u odnosu na prethodne godine, prilagođen okolnostima pandemije i nužno će biti realizovan uz poštovanje svih  epidemioloških mera koje su na snazi.

Related posts

Leave a Comment