POZORIŠNA PREDSTAVA ZA OSNOVCE

Prvog dana Dečije nedelje, na pozorišnom repertoaru lajkovačkog Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ je predstava za osnovce „Čudne reči“.  

Na sceni lajkovačkog Kulturnog centra, u sali bioskopa, predstava će biti izvedena u ponedeljak 4. oktobra u podne.

Lajkovčka dečija pozorišna publika ima priliku da pogleda divnu dečiju kabaretsko – pozorišnu predstavu  sa velikim umetnikom Bodom Ninkovićem u naslovnoj ulozi. Ova predstava nastala je na osnovu albuma pesama za decu „Čudne reči“ koji su Boda Ninković i Jovica Tišma, zajedno sa Ljubom Ninkovićem i sjajnom ekipom saradnika, osmislili i snimili. „Čudne reči“ predstavlja zbir ozbiljnih pesama za decu. To ne znači da pesmice nisu vesele, zabavne i duhovite, već da su ozbiljno i s poštovanjem prema deci smišljene, napisane, odsvirane, otpevane i snimljene. Predstava je namenjena mlađoj deci.

U tom uzrastu lagano prerastaju one lepe pesmice nastale sedamdesetih godina prošlog veka koje se i danas rado slušaju, a opet, još uvek nisu dovoljno porasla da na pravi način vole i razumeju muziku koju mame i tate slušaju a mediji promovišu. „Čudne reči“ promovišu buket ljubavnih pesama koje još nisu porasle, pa zato pevaju o ljubavi prema finoći, roditeljima, drugarima, igri, detinjstvu, prirodi, muzici, selu, sportu, pričama, baki i deki, slavljima, lepim snovima, smejanju i radovanju…

Pozorišna predstava „Čudne reči“ je sjajan start Dečije nedelje.  

Ulaz je besplatan.  

Related posts

Leave a Comment