VATERPOLO REPREZENTACIJA KAZAKHSTANA NA PRIPREMAMA U LAJKOVCU

Već samo nakon dve sedmice od svečanog dugoočekivanog otvaranja novoizgrađenog Zatvorenog bazena u Lajkovcu, objekat se pokazao kao pun pogodak, kako za meštane Lajkovca i lokalnu samoupravu, tako i za šire okruženje.

Vaterpolisti Valisa uveliko treniraju u Lajkovcu, interesovanje za kapacitete bazena u Lajkovcu ispoljava i Plivački klub Valis, a u trenažnom procesu i na pripremama na Zatvorenom bazenu u Lajkovcu upravo je i vaterpolo reprezentacija Kazakhstana.

Tim povodom, danas je predsednik opštine Lajkovac sa saradnicima posetio bazen, upravo u vreme održavanja treninga vaterpolista.

Naime, na bazenima SRC Petnica se baš u ovom periodu, pred početak takmičenja najvažnije sezone u istoriji VK Valis i valjevskog vaterpola izvode građevinski radovi na zameni betonskih ploča.  Pred početak takmičarske vaterpolo sezone u Super ligi Srbije, u kojoj VK Valis debituje u ovom najvišem rangu takmičenja u državi, valjevski vaterpolisti treniraju u Lajkovcu, a u prvoj utakmici VK Valis će biti domaćin VK Proleter iz Zrenjanina u sredu, 6. oktobra, upravo na zatvorenom bazenu u Lajkovcu.

Opština Lajkovac je izašla u susret vaterpolistima Valisa da na bazenu u Lajkovcu treniraju i takmiče se, a treneri Valisa četiri puta nedeljno drže besplatnu školu plivanja i vaterpola za već 106. – oro lajkovačke decu uzrasta od 6 do 10 godina, rekao je prilikom posete predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Predsednik Živković je naglasio, da posebno raduje činjenica da se za Zatvoreni bazen u Lajkovcu već nakon desetak dana rada brzo pročulo, da reakcije prevazilaze sva očekivanja, da je animirao najveći broj najmlađih, što je podstrek i znak da u ovaj objekat treba ulagati.

“Imamo ovde vaterpolo reprezentaciju Kazakhstana, koja će se u narednim danima pripremati za svoje predstojeće mečeve. To je velika stvar, veliki dan za opštinu Lajkovac. Već iduće sedmice, 6. oktobra, utakmicu Jadranske lige VK Valis – VK Proleter prenosiće Arena Sport, dakle, bazen u Lajkovcu je postao popularan, za njega ljudu čuju, videće sve ovo brojna publika ispred malih ekrana. Ja se nadam, da će u narednom periodu ovaj bazen pokazati koje sve mogućnosti pruža, ne samo Lajkovcu, već i širem okruženju. I to je jedan od pokazatelja, da upravo danas imamo vaterpolo reprezentaciju Kazahkstana ovde na pripremama.

Sugrađani su oduševljeni uslovima na bazeni, mi posetom, koja uopšte nije mala. Za sada na dnevnom nivou negde između 50 i 60 ljudi prosečno poseti bazen. Udarni su termini u popodnevnim satima, što je očekivano.

Ja se nadam, da ćemo vremenom dodatno oplemeniti sadržaj bazena. U gornjem delu bazena, galerija je planirana za kafić, odnosno restoran. Takođe, u planu je i jedan mini spa centar. Uveren sam, da će Lajkovčani biti ponosni na ovaj objekat. Najbrojniji posetioci bazena su najmlađi, što je meni posebno drago, jer je upravo zbog njih bazen i građen.”

Atmosfera na treningu vaterpolista je bila sjajna.  I treneri i vaterpolisti kažu, da funkcionišu besprekorno, da treniraju uspešno i sa velikim zadovoljsvom,  kao i da ovde imaju odlične uslove, kako su rekli, zapravo najbolje moguće.

Evidentno je i da se od otvaranja bazena uradilo puno toga i na parternom uređenju, a i dalje se radi.

Izgleda da, ni najveći optimisti nisu predvideli koje sve mogućnosti pruža i otvara jedan ovakav objekat. A sa svakim novim danom, otvaraju se očigledno nove mogućnosti, koje svakako otvoreni bazen ni blizu nebi pružio, a uz to bi rado svega dva do tri meseca u godini.

Related posts

Leave a Comment