JEDNA OSOBA PREMINULA, 26 NOVOZARAŽENIH

Na području Kolubarskog okruga osam osoba je izgubilo bitku sa kovidom, od kojih je prema zvaničnom izveštaju jedna osoba sa područja Lajkovca. Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od posledica infekcije korona virusa u Valjevu su preminule četiri osobe, u Ubu dve i u Mionici i Lajkovcu još po jedna osoba. Od početka epidemije, u  Kolubarskom okrugu preminulo je 469 osoba, od kojih su 34 sa područja Lajkovca.  U Valjevu je preminulo 267 osoba, u Ubu 55, u Mionici 48, u Ljigu 33 i u Osečini su 32 osobe izgubile bitku sa kovidom.

Od 302 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca registrovano je 26 novih slučajeva zaražavanja korona virusom.

Od početka epidemije, na području Lajkovca potvrđeno je ukupno  2119 slučajeva Kovid-19 infekcije, a u ovom momentu je 256 aktivnih slučajeva obolelih.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima hospitalizovano 194 kovid pacijenata, od kojih je  26 pacijenata na potpomognutoj respiraciji. Juče je u Valjevu hospitalizovano 14 pacijenata, od kojih je osam nevakcinisanih i šest vakcinisanih osoba.

Dnevni Kovid -19 izveštaj Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 28. septembra:

Related posts

Leave a Comment