LAJKOVAC 28. SEPTEMBRA DOMAĆIN SUPER KUPA SRBIJE

Za ljubitelje ženske odbojke u našem kraju ne može se zamisliti uzbudljiviji početak nove klupske sezone od utakmice Super kupa između Železničara, pobednika nacionalnog kupa 2020/21. i Uba – aktuelnog šampiona Srbije. Deveti Super kup se igra u Sportskoj hali Lajkovac u utorak 28. septembra od 19 časova, uz prenos na RTS-2.

Obe ekipe imaju po jedan osvojen trofej, tako da će bolji i raspoloženiji suparnik od utorka uveče biti ponosni vlasnik dva pehara Super kupa. S obzirom na to da je Vizura to učinila pet puta, a Jedinstvo iz Stare Pazove jednom, pobednik će ujedno postati i drugi najbolji tim u kratkoj istoriji ovog takmičenja.

Železničar je do sada jednom bio prvak Superlige (2018/19), Kup Srbije je osvojio dva puta uzastopno: u sezonama 2017/18. i 2018/19, a Super kup 2020/21. Ub je nacionalni kup osvojio 2019/20, a šampionat 2020/21. godine.

U poslednjoj proveri, na beogradskom Memorijalnom turniru “Dragan Šakota – Šale”, devojke Železničara su posle velike borbe pobedile Ub sa 3:2, da bi u finalu bile poražene od TENT-a. Pre toga su u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojile Maribor kup, na kojem su učestvovali švajcarski Volero Cirih, mađarski Vašaš i domaćin Nova KMB Branik.

Sve ovo govori da nas u utorak u lajkovačkoj Sportskoj hali očekuje pravi sportski spektakl!

Related posts

Leave a Comment