USPEH UČENIKA ŠKOLE U PEPELJEVCU NA 33.MEĐUNARODNOM FESTIVALU HUMORA ZA DECU U LAZAREVCU

Učenici OŠ,,Mile Dubljević” Lajkovac – IO Pepeljevac su ove godine prvi put učestvovali na 33.Međunarodnom festivalu humora za decu i ostvarili zapažene rezultate.

“Naviknuti na nagrade, učenici naše male škole su se našli među magrađenim učesnicima”, kaže ponosno učiteljica Katarina Marković i dodaje:

“Pokrovitelj festivala je biblioteka ,,Dimitrije Tucovic” iz Lazarevca i sam grad Lazarevac. Slogan konkursa je ,,Gaša sa osmehom tebi govori – maštu i snove u dela pretvori”. Na konkurs smo poslali tri literarno –  poetska rada ( dva pojedinačna i jedan grupni. Rezultati konkursa su objavljeni 25.juna 2021.god.na Fb stranici 33.Međunarodnog festivala humora za decu. Tri rada naših učenika su se našla među nagrađenim učesnicima u kategoriji mlađi uzrast. Nagrađena su dva učenika čiji je mentor Gordana Stanojević; Lazar Brdarić, učenik II-5 je dobio 3.nagradu za pesmu ,,Ah,ta korona” i Andrej Vukašinović IV-5 , 2.nagradu za pesmu ,,Da pukneš od smeha”. Grupna nagrada je dodeljenja odeljenjskim zajednicama 3.i 4.razreda, čiji su mentori Gordana Stanojević i Katarina Marković.

Išli smo i na dodelu nagrada. Pošto su pojedini naši nagrađeni učenici sada već petaci, nismo bili u punom sastavu.

Festival je održan ove sedmice, od 13. do 16. septembra. Ove godine je festival drugačije realizovan nego prethodnih godina, razlog za to su epidemiološke mere. Svaki dan festivala je bio ispunjen nizom aktivnosti. U publici se našao i Tode Nikoletić.

Uz arije Branimira Rosića, najbolje plasirani učesnici festivala su čitali ili recitovali svoje pesme. Naši učenici, na čelu sa Andrejem, su pročitali pesmu ,,Letovanje na Mesecu”. Uz zvučan aplauz prisutnih, nagrađeni su preuzeli svoje nagrade i prigodne poklone.

I za kraj ,kao sto kaze jevrejska poslovica ,,Ono što je sapun za telo, to je osmeh za dušu”. Neka nam osmeh bude reliksir za sve boljke i da ga nikad ne skidamo sa lica.”

Ovo je još jedan u nizu takmičarskih uspeha osnovaca iz Pepeljevca.

Related posts

Leave a Comment