LAJKOVČANKA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU POEZIJE, LAJKOVAČKI SVETIONIK U BARU

Pesmom Adrijane Ranković “Zrnce”, započinje zbirka ljubavne poezije “Pjesnik svetionik” u izdanju međunarodnog udruženja “Nekazano” iz Bara.

Pesma Adrijanae Ranković (29), Lajkovčanke koja živi u Beogradu, pod nazivom “Zrnce” našla je mesto, i to kao prva u zbirci 4. Međunarodnog festivala ljubavne poezije “Pjesnik svetionik ” u Baru, gde je 131 autor iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Rusije ukrstio svoja pera. Knjigu je izdalo međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”,  odgovorni urednik je Labud N. Lončar, a izdanje je publikovano u Narodnoj biblioteci Crne Gore.

Adrijana Ranković inače je profesor srpske književnosti, a njeni stihovi objavljiljani su i u časopisima “Vesna”, “Afirmator”, “Suština poetike”, zborniku “Krilate pesme i prijatelji”, antologiji “Poslednji cvetovi zla”, kao i na različitim blogovima.

Ušla je u najuži izbor za književnu kritiku na konkursu “Andra Gavrilović”, osvojila je prvo mesto na takmičenju u vogonskoj poeziji.

Trenutno  radi u Školi stranih jezika “Đuro Salaj” i predaje ruski jezik u gimnaziji “Stefan Nemanja” u Beogradu, bavi se i lektorisanjem. Predmet njenog interesovanja je i slikarstvo i izrada umetničkog nakita.

Related posts

Leave a Comment