PRIJEM NOVE GENERACIJE UČENIKA PRVOG RAZREDA LAJKOVAČKE SREDNJE ŠKOLE

Danas je, u susret novoj školskoj godini, za 120 učenika  prvog razreda lajkovačke srednje škole organizovan prijem. Bila je to prilika da se novi srednjoškolci obilaskom kompletno rekonstruisane i moderno opremljene školske zgrade upoznaju sa ambijentom svoje škole.

Prošle školske godine, zbog pandemije, a i radova na rekonstrukciji škole, koja je izvršena po prvi put nakon četiri decenije od njenog osnivanja, nastava se mahom odvijala online, tako da lajkovački srednjoškolci novu školsku godinu sada konačno otpočinju u školskim klupama u rekonstruisanoj školi.

I učenici i profesori se raduju povratku u školske klupe, a drektorka školr Kosana Grčić je povodom današnjeg prijema novih srednjoškolaca i početka nove školske godine za portal lajkovacnadlanu.rs rekla:

“Obrazovno-vaspitni rad u Srednjoj školi “17 septembar” odvijaće se kroz neposredni rad, dakle prvi   model i ono što nas sve zajedno posebno raduje organizuje se u prostoru rekonstruisane škole.

Tehničari mehatrionike, bravari-zavarivači, ekonomski tehničari i elektrotehničari računara proveli su pre podne upoznavajući svoju školu.

Nastava će trajati 45 minuta, sa pocetkom od 7:30 časova i druga smena sa pocetkom 13:30 časova.

Zaštita i zdravlje učenika i zaposlenih je na prvom mestu, tako da će se u školi u potpunosti pridržavati aktuelnih preporuka i mera nadležnih institucija i organa, kao i da će se sprovoditi mere I strategije ublažavanja rizika.

Lokalna samouprava svojim učešćem, kako u finansiranju prevoza učenika, tako i stvaranjem bolijh uslova rada, danas je učenicima prvog razreda ulila  poverenje u rad ove obrazovne ustanove, kao i dobro raspoloženje.

Obilazeći školu, učenici su poneli lepe utiske i otišli vidno zadovoljni.

Srećan početak školske 2021/2022 godine svim učenicima, roditeljima, zaposlenima i  saradnicima.”

Related posts

Leave a Comment