ORGANIZACIJA NASTAVE U OŠ „MILE DUBLJEVIĆ“, NOVINE: PRODUŽENI BORAVAK I BESPLATNI UDŽBENICI ZA PRVAKE OD LOKALNE SAMOUPRAVE

Lajkovački osnovci se od 1. septembra vračaju u školske klupe i nastavu prate normalno, dakle svakodnevno i neposredno, po takozvanom usvojenom prvom modelu realizacije nastave. Nastava će biti realizovana u dve smene, s tim što će učenici nižih razreda OŠ „Mile Dubljević“ ići u prepodnevnu smenu, dok će učenici viših razreda nastvu pohađati u popodnevnoj  smeni. Leto je proteklo u znaku upodobljavanja uslova u školskim objektima, tako da je sve spremno za početan nove školske godine. Apsolutna novina u OŠ „Mile Dubljević“ je produženi boravak. Nakon višegodišnjeg velikog interesovanja roditelja, škola je dobila saglasnost za grupe produženog boravka, koji će već sada u novoj škoskoj godini pohađati 58 učenika prvog i drugog razreda. Ove godine Lajkovački prvaci će po prvi put dobiti besplatne udžbenike od lokalne samouprave, uz nastavak tradicije poklona u vidu školskog pribora, svi prvaci će od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 1. septembra dobiti bojanke, a od “Europroma“  poklon paketiće slatkih i slanih proizvoda.

Nastava za lajkovačke osnovce otpočeće u novoj školskoj godini po prvom modelu, potvrdila je za portal lajkovacnadlanu.rs  direktorka škole Biljana Žujović:

“Na osnovu Stručnog uputstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nastava u osnovnoj školi počinje 1. septembra prema prvom  modelu, što znači svakodnevnu neposrednu nastavu u školi za sve učenike. Da li će i kada doći do promene organizacije, zavisiće od epidemiološke situacije na nivou lokalne samouprave. Predlog za promenu davaće krizni štab u saradnji sa direktorima i Zavodom za javno zdravlje, u skladu sa indikatorima koje je pripremio Institut za javno zdravlje”Milan Jovanović Batut”, a konačnu odluku će donositi Tim za škole koji je formiran na nivou Školske uprave.

Učenici mlađih razreda će nastavu pohađati u prvoj smeni, sa početkom od 7:30 časova, a učenici starijih razreda u drugoj smeni, sa početkom od 13 časova. Za učenike putnike će biti obezbeđen prevoz kao i do sada.

Podsećam, da je i dalje obavezno nošenje maski, dezinfekcija i održavanje higijene ruku i respiratorne higijene, kao i da  roditeljima neće biti dozvoljen ulazak u školsku zgradu.

Škola je dakle potpuno spremna za početak nove školdke godine, u pogledu zdravstveno – higijenskih uslova, a I svih drugih.

RADOVI TOKOM LETA NA UREĐENJU ŠKOLSKIH OBJEKATA

Letnji raspust se redovno koristi za sve neophodne radove u svim školskim objektima, a tako je bilo i ovoga puta, rezimirala je direktorka Biljana Žujović:

“U toku leta je bilo i dosta radova: urađena je ograda školskog dvorošta u Ćelijama, postavljene trakaste zavese u školi u Bajevcu i produženom boravku, okrečena je i opremljena prostorija za produženi boravak, a uklonjen je  i pomoćni objekat u školskom dvorištu u Donjem Lajkovcu. U toku su radovi na sanaciji plafona škole u Bogovađi, koji neće uticati na organizaciju nastave i javna nabavka za rušenje doma u Pepeljevcu.”

NOVINA: PRODUŽENI BORAVAK

Konačno će i u OŠ “Mile Dubljević” biti organizovan produženi boravak i to je apsolutna novina koja obeležava početak nove školske godine, kaže ponosno direktorka škole:

“Novina u našoj školi je to što smo dobili saglasnost za grupe produženog boravka, što je prvi put u našoj školi. Produženi boravak će pohađati 58 učenika prvog i drugog razreda. Zainteresovanost roditelja je velika godinama unazad i moram priznati da me je vest o pozitivnom ishodu mnogo obradovala.”

PO PRVI PUT BESPLATNI UDŽBENICI ZA PRVAKE

Ranije donetom odlukom lokalne samouprave, lajkovački prvaci će po prvi put dobiti besplatne udžbenike, a očekuju ih i brojni drugi pokloni:

“Napomenula bih još, da ove godine po prvi put učenici prvog razreda dobijaju besplatne udžbenike od lokalne samouprave, a nastavljena je i tradicija poklona u vidu školskog pribora. Takođe, svi prvaci će od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 1. septembra dobiti bojanke, a od “Europroma”  poklon paketiće slatkih i slanih proizvoda.

Iskoristila bih ovu priliku, da u ime kolektiva Osnovne škole “Mile Dubljević”, poželim srećnu , uspešnu i zdravu novu školsku godinu svim učenicima i njihovim roditeljima” , rekla je na kraju direktorka škole Biljana Žujović.

Related posts

Leave a Comment