I OSNOVCI U JABUČJU KREĆU U ŠKOLU PO PRVOM MODELU

U susret početku nove školske godine, direktor OŠ “Dimitrije Tucović” Goran Milinčić pojasnio pojasnio je kako će nastava biti organizovana i potvrdio da je sve spremno za početak nove školske godine:  

“Shodno Stručnom uputstvu Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja, nastava u OŠ “Dimitrije Tucović” Jabučje, odvijaće se neposredno u školi. To je tzv. prvi model, koji podrazumeva da svi učenici jednog odeljenja prate nastavu zajedno, a časovi traju 45 minuta.

Pedagoški kolegijum škole i Tim za kvalitet i razvoj ustanove su u petak, 27. avgusta 2021. analizirali uslove za početak školske godine i ozvaničili Operativni plan koji je prosleđen Školskoj upravi Valjevo na saglasnost.

Škola je uradila sve da bismo učenike dočekali spremni sa higijensko – bezbednosnkg aspekta. Izvršena je detaljna dezinfekcija kompletnog prostora matične škole i izdvojenih odeljenja. Roditeljima i učenicima smo prosledili neophodne informacije, a one se nalaze i na sajtu škole, Fb i Instagram stranici. Ostalo je još da se sa prevoznikom dogovori vreme i utvrdi početak druge smene, koju će pohađati učenici od petog do osmog razreda.”

Direktor škole Goran Milinčić dodaje i da od roditelja očekuje istu onakvu saradnju kakvu je škola imala prethodne školske godine.

Related posts

Leave a Comment