TREĆU DOZU PRIMILO 40 LAJKOVČANA, ZA PRVU DOZU NA RASPOLAGANJU DVE VRSTE VAKCINA

U procesu masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa, na području opštine Lajkovac do sada je dato ukupno 5 991 doza vakcina: 3 022 prvih i 2 929 drugih doza. U odnosu na broj stanovnika, to je još uvek mala stopa vakcinisanih.

Treću dozu vakcine do sada je primilo 40 Lajkovčana.

Iz Doma zdravlja Lajkovac podsećaju, da treba da prođe šest meseci od primanja druge doze i da je preporuka da građani sačekaju da dobiju poruku za primanje treće doze.

U lajkovačkom Domu zdravlja građanima su na raspolaganju dve vrste vakcina: kineska Sinofarm i Fajzer. Građani koji se prvi put vakcinišu, za kinesku vakcinu mogu doći bez prethodne najave i zakazivanja, dok je za Fajzerovu neophodno zakazivanje, kako bi svih šest doza jedne otvorene vakcine bile iskorišćene tog dana.

Nadležni apeluju na građane da se vakcinišu i na taj način zaštite i sebe i druge, uz podsećanje da je imunizacija najbolji vid zaštite i najsigururniji vid borbe protiv korona virusa. “ Sve i da se i kao vakcinisani zarazite, poštedećete sebe težih oblika obolevanja,” podsećaju nadležni.

Related posts

Leave a Comment

8 + nine =