SADRŽAJAN I MAŠTOVIT DEČJI DAN

Skoro tri sata trajao je sinoć Dečji dan i verujemo da je zadovoljio maštu i radoznalost  najmlađih, kao i očekivanja roditelja. Program u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, na bini bio je sadržajan i raznovrstan, dok su animatori na platou bili najmaštovitiji i najorioginalniji do sada. Da Lajkovčani i njihovi „klinci i klinceze“ vole ovakve programe, pokazalo je i to što je odziv, uprkos vrelom danu, bio jako dobar.

Na početku programa odigrana je pozorišna predstava „Letnje zavrzlame“.

Zatim je nastupilo više plesnih grupa različitog uzrasta Baletskog studija „Idea“, pokazavši da imaju puno polaznica i da su one starije ovladale ritmom i modernim plesom.

Nagrađivani recitator Marija Jeremić je govorila stihove Elizabete Georgijeve i pročitala jednu svoju pesmu.

Dečji i seniorski folklorni ansambli Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, u pratnji orkestra Zorana Markovića iz Ćelija, imao je sjajan nastup.

Izveli su Igre iz Srbije, Igre iz Nišave, Vlaške igre, Igre iz Leskovca i koreografiju Bosilgradsko krajište.

Pobednica Republičkog takmičenja u izvođenju tradicionalnih pesama Anđela Milosavljević otpevala je pesme „Gusta mi magla“ i „Kosovski božuri“.

Po tradiciji Dečjeg dana, tročasovno druženje zaokružio je mađioničar svojom predstavom sačinjenom od dobrih trikova i duhovitih opaski.

Magiji prelepog popodneva doprineli su nikad interesantniji ulični animatori: Aladin i duh iz čarobne lampe, „mirror šetači“ – Zlatni gospodin i Srebrna dama, pajaci na štulama u sjajnim kostimima i odličnom raspoloženju, klovnovi balondžije i klovn sa sapunicom, kao i dve dame koje su brojnim zainteresovanim mališanima slikale prelepe arabeske na koži. Svi su predstavljali pravu atrakciju za lajkovačke mališane, čineći atmosfera na Gradskom trgu bude vesela i razdragana.

Related posts

Leave a Comment