“NEVERNE BEBE” U LAJKOVCU VRATILE OSEĆAJ DA JE ŽIVOT PONOVO TU

“Neverne bebe”, bend koji važi za jednu od najveći regionalnih koncertnih atrakcija nastupio je sinoć na prepunom Gradskom trgu u Lajkovcu, u finišu manifestacije “Dani Lajkovca”, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

Očekivano, sa velikim uspehom okupili su pripadnike svih generacija i naišli na sjajan prijem ovdašnje publike, koja je odistinski uživala i bila aktivna tokom celog koncerta. Prošla je gotovo čitava decenija od njihovog poslednjeg nastupa u Lajkovcu, pa je frontmen grupe Milan Đurđević izrazio posebno zadovoljstvo što “Neverne bebe” ponovo nastupaju u Lajkovcu, govorio je o mogućem zatvarabnju zbog pandemije – od čega zavisi i koncertna aktivnost, ali i da je bend završio osmi studijski album, dokumentarni fim o bendu i sprema se za veliku promociju sledeće godine:

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo posle 10 godina u Lajkovcu, sad smo ustanovili da smo ovde bili 2011. godine poslednji put. Druga stvar koja mi je važna to je što sam Valjevac i prošao sam kroz Lajkovac bar hiljadu puta, imam tu dosta prijatelja i uvek je lepo doći u grad u kojem imaš dosta prijatelja i koji nosi energiju koja je meni poznata.

Što se tiče koncerta, večeras krećemo sa svirkama posle korone, ne znam do kada će da traje, ali to što bude trajalo napravićemo da bude uzbudljivo. Sviraćemo najbolje pesme iz naše karijere, od 1994. do danas i nadam se da ćemo uživati i mi i publika.

Završili smo osmi studijski album i čekamo da vidimo hoće li biti nekog zatvaranja zbog korone. Ako ne bude onda puštamo album, ako bude onda ćemo to u februaru i spremamo se za veliku promociju sledeće godine. Završili smo dokumentarni fim o bendu: kompletna karijera predstavljena je u tri nastavka po 40 minuta, sve one važne stvari koje su se događale od 1994. do danas. Blizu 2500 koncerata je iza nas, hiljade i hiljade pređenih kilometara, cela planeta i tako…Lep je trenutak karijere, napravili smo dobar album i postoje preduslovi da u narednom periodu uživamo u onom što radimo na način kako smo to činili prethodnih decenija.”

Odgovarajući na pitanje kako se osećaju pred publikom posle duže pauze, Milan je odgovorio:

“Za nas je to najprirodniji ambijent koji postoji. Kada izađemo na binu bolje se osećamo nego na bilo kom drugom mestu. To je vrsta talenta, strasti i potrebe i načina života jer je muzika stil života. Kontakt s publikom daje nam inspiraciju i ona je važna kako bi koncert uvek bio drugačiji. Suština koncerta jeste što se to dešava u trenutku, nije isto to gledati na JuTjubu, zbog toga koncerti imaju slobodu i lepotu, emociju koja je važna i za nas i za publiku. I zbog toga mislim da mora da se vrati neki normalan život, ako ne u septembru vratiće se sledeće godine, da ćemo tada moći reći da smo planetarno pobedili ovu pošast koja nas je zatvorila dve-tri godine. Svima nam fali vazduha i probaćemo u ovom kratkom periodu da kompenzujemo to izgubljeno vreme.”

Na pitanje, kako vidi rok scenu u Srbiji, mesto, ulogu i uticaj grupe “Neverne bebe”, koja je na svoj način zadala izvestan imperative u kvalitetu, Milan Đurđević je rekao:

“Prošli smo mnoge periode i turbulencije od 1994. do danas: razne pomodarske trendove, zvezde i zvezdice, koji su trajali godinu dana, tri godine, bili megapopularni i onda nestali. Jednostavno, mi se bavimo muzikom koja ima potpuno drugu vrstu poruke i ideje. U tom kontekstu mi smo bezbedni, imamo svoju publiku, pesme koje su pronašle ljude i po svemu što smo prošli do sada imamo ozbiljan razlog da budemo spokojni: i kao ljudi i kao umetnici. Jer, napraviti toliko koncerata, svirati pred toliko ljudi, obići toliko mesta na planeti – to je jednostavno privilegija. Da se sada dešavaju neke stvari koje su manje jasne našoj generaciji to je tačno. Ali, mislim da klinci imaju neki svoj ventil, to generacijski prolazi i doći će neki drugi ljudi, ali veliki bendovi ostaju i opstaju. Mislim da spadamo u grupu tih 5-6 velikih domaćih bendova, u pravom trenutku smo uspeli da pređemo igricu, na viši level i to je sada sve OK.”

A nakon koncerta, usledila je izjava:

“Ovo je za nas bio važan dan. Važan, za život. Jer život je muzika, i život su ljudi. Sa nama je bio i neko važan, po ko zna koji put u životu i kao član ekipe, ali prvi put za bubnjevima! Bila je to i zvanična dobrodošlica u bend našem Petru Krčadincu! A istinski heroj bila je lajkovačka publika! Hvala za vam za osećaj da je život, ipak, ponovo tu!”

Hvala bendu, koji je svojim koncertom u Lajkovcu, bar na trenutak, vratio osećaj narodu da je život ponovo tu.

Related posts

Leave a Comment