START JULSKIH PROGRAMA KRAJ KOLUBARE, U ORGANIZACIJI ILI SUORGANIZACIJI LAJKOVAČKE TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Lajkovčane i ovog leta očekuje bogat i raznovrstan progam manifestacija na otvorenom, na njihovom omiljenom izletištu kraj reke Kolubare. Manifestacija ribolovaca je start serijala julskih dešavanja kraj Kolubare, u organizaciji ili suorganizaciji Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Najavljujući i predstojeće manifestacije, iz Turističke organizacije saopštavaju:

“U subotU 10. jula, održan  je “Ribolovački kotlić”, takmičenje u sportskom pecanju i kuvanju riblje čorbe,  u organizaciji Opštinske organizacije sportskih ribolovaca  “Šaran” Lajkovac, uz marketinšku podršku Turističke organizacije opštine Lajkovac.

U sportskom pecanju u kategoriji pionira prvo mesto je osvojio Uroš Stefanović .

foto: Uroš Stefanović, prvo mesto u sportskom pecanju za pionire

Drugo mesto zauzeo je Filip Milosavljević, a treći je bio Laza Stefanović.

Kod seniora najuspešniju trojku činili su Dragan Milojević, Aca Lazić i Jovan Tanasijević

U kuvanju riblje čorbe treći je bio Slađan Matijašević, drugi Miloš Rajković. a ovogodišnji prvak Je Aleksandar Ilić.

Turistička organizacija opštine Lajkovac nastavlja julske svečanosti po sledećem programu:

– četvrtak 15. jul, 18 sati, otvaranje manifestacije izložbom likovnih radova Biljane Gavrlović, uz muzičku podlogu  mladog harmonikaša Dimitrija Jovanovića.

– petak 16. jul, 18 sati, otvaranje izložbe  regionalnog etno motiva i motiva vodenica sa Kolubare “Istok-zapad Lajkovačkom prugom”, sa  radovima autora iz zemlje i inostranstva u Jolića vodenici i na keju kolubarskog jaza, Mali concert – splet narodnih izvornih kola i pesama u izvođenju akustičnog benda Nemanje Radivojevića (violina) i  Miloša Milosavljevića (harmonika), predstavnjanje novih izdanja i publikacija autora koji su u međuvremenu radili na temu vodenica, obraćanje upravnika Jolića vodenice koja ima 27 poredovnika.

Od 17. do 19. jula, grupa  likovnih umetnika slikara, fotografa i snimatelja obićiće i ostale tri vodenice koje aktivno rade na Kolubari i Toplici i jednu valjaricu sukna u selu Markova crkva, kao i pepeljevačku vodenicu čiji je jaz presušio, u potrazi za motivom i kako bi ovekovečili sadašnje stanje, ovih drevnih objekata.

 – U utorak 20. jula u 18. sati u Jolića vodenici biće otvorena izložba samouke slikarke Snežane Jovanović, koja vodi poreklo iz porodice koja je osnovala vodenicu i skup pesnika koji će svoje stihove posvećene vodenicama poslati kao  poruke u boci niz Kolubarske talase.

 – Nedelja 25. jul “Kolubarski kotlić”, revija kulinarstva, koju organizuju lajkovački lovci i Turistička organizacija opštine Lajkovac, kod lovačke brvnare na Kolubari. Koordinator manifestacije biće Milan Radović Malajac, predsednik sekcije Lovačkog društva „Dragan Radović“ iz Lajkovca.Podsećamo da je Sajt TOOL, koji je u rekonstukciji na novoj adresi  turizamlajkovac.rs.”

Related posts

Leave a Comment