STEFANA I ALEKSANDRA NA SVETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU

Lajkovčanka Stefana Pakić, koja trenutno nastupa za TENT, i igračica lajkovačkog Železničara Aleksandra Uzelac danas su otputovale na Svetsko juniorsko prvenstvo za odbojkašice, koje će se od 9. do 18. jula održati u Belgiji i Holandiji. Još jedno veliko priznanje za dve talentovane sportistkinje, imajući u vidu da su još uvek u kadetskom uzrastu.

foto: Stefana Pakić

Nadamo se da Stefana i Aleksandra sa reprezentacijom Srbije nastavljaju letnji pohod na trofeje, jer su se pre samo četiri dana okitile zlatnom medaljom na Balkanskom juniorskom prvenstvu. Turnir balkanskih reprezentacija praktično je predstavljao uigravanje za Svetsko prvenstvo, na kojem našu reprezentaciju očekuju mnogo veći izazovi.

foto: Aleksandra Uzelac

Selektor Vladimir Vasović je na Svetsko prvenstvo poveo isti sastav koji je osvojio Balkanijadu, u kojem su: tehničari – Andrea Tišma (Partizan) i Nina Mandović (TENT); korektor – Vanja Savić (Jedinstvo, SP); libera – Stefana Pakić i Bojana Gočanin (TENT); blokeri – Hena Kurtagić i Ana Malešević (TENT) i Minja Osmajić (Jedinstvo); primači – Aleksandra Uzelac (Železničar), Branka Tica i Isidora Kockarević (Jedinstvo) i Jovana Cvetković.

Naše devojke će igrati u belgijskom gradu Kortrajku, u grupi B sa domaćinom Belgijom (9. jul, 18 časova), Dominikanskom Republikom (10. jul, 13 časova) i Portorikom (11. jul, 13 časova).

Po dve prvoplasirane selekcije iz četiri grupe formiraće dve četvrtfinalne grupe. U toj grupi, ako se plasira, naša reprezentacija će se naći sa dva najbolja tima iz D grupe, koju čine Italija, Poljska, Belorusija i Egipat. U polufinalu će igrati po dve najbolje reprezentacije iz četvrtfinalnih grupa.

Juniorke Srbije najveći uspeh do sada ostvarile su osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2005. godine, a sledeće po značaju bilo je osvajanje petog mesta 2015. u Portoriku. Pre dve godine u Meksiku Srbija je zauzela deveto mesto.

Related posts

Leave a Comment