DANAS JE BICIKLIJADA

U organizaciji PSD “Ćira” danas se održava BICIKLIJADA LAJKOVAC 2021. po prvi put pod nazivom „BICIKLIJADA IZ BLOKA“.

Specifičnost ovogodišnje biciklijade je njen humanitarni karakter.

Organizator ove tradicionalne sportsko – rekreativne manifestacije uspostavio je saradnju sa Fondacijom „Srbi za Srbe“, tako da će kroz aktuelni projekat „Trojka iz bloka“ (koji se realizuje mahom kroz košarku, ali i druge sportove) biti realizovana humanitarna akcija prikupljanja sredstava za pomoć višedetnim socijalno ugroženim porodicama.

Svi građani, bez obzira na to da li su učesnici biciklijade, simboličnim prilogom mogu učestvovati u prikupljanju sredstava.  Biće postavljene kutije za donacije, a prikupljena sredstva će organizator potom namenski uplatiti za pomoć najugroženijim porodicama..

Nakon jednosatnog okupljanja i evidenziranja, polazak učesnika biciklijade je sa platoa opštine Lajkovac u 10 časova. Trasa biciklijade je: Lajkovac – Bogovađa – Lajkovac, trasom stare Ćirine pruge i nazad. Dužina staze je 20km, odnosno 10 km u jednom smeru. Staza nije kondiciono zahtevna. Polazak učesnika iz Bogovađe je u 15:30 časova.

Organizator se u saradnji sa svim nadležnim službama pobrinuo za bezbedno učešće svih biciklista na manifestaciji i punu tehničku pomoć i podršku.

Pored opštine Lajkovac, neophodnu pomoć i podršku pružiće i Kulturni centar “Hadži Ruvim”, JP “Gradska čistoća”, Dom zdravlja, policija…

Biciklijada je jedna od masovnijih lajkovačkih manifestacija, a kako je prošle godine izostala zbog pandemije, posebno sada sa popuštanjem pandemijskoh mera realno je očekivati odličan odziv učesnika.

Related posts

Leave a Comment