“LEPTIRIĆI” IDU NA 6. DI FEST

U subotu 26. juna na Di festu koji se po šesti put održava na Divčibarama, nastupiće dve grupe predškolaca lajkovačkog “Leptirića”. Iako je vaspitna godina za predškolce završena, njihove aktivnosti ne prestaju ni tokom leta. Lajkovački predškolci su već redovni učesnici festivala na Divčibarama, kao i svih važnijih dečjih festivala u okruženju. Nakon duže pauze izazvane pandemijom, vraćanje u normalu ukupnog, pa i festivalskog života dobro je došlo svima.

“Na Di festiću lajkovacki vrtić predstaviće dve pripremno predškolske grupe celodnevnog boravka, grupa koju vode vaspitačice Aleksandra Milutinovic i Jasmina Spasojević Mićić i grupa koju vode vaspitačice Jelena  Jovanović i Marina  Nedeljković. U pitanju su muzičke koreografije “Kad snovi krila dobiju” i “Nek živi ljubav”. Inače, obe koreografije roditelji i naši ostali  sugrađani moci ce da vide na završnoj priredbi predškolaca u sredu 23.juna.

Ovo je prvi i za sada jedini nastup na festivalu ili manifestaciji, imajuci u vidu da su od prošle nedelje na snazi  nove mere u pogledu organizacije ovakvih dogadjaja,” rekla je Mila Mitrović Lončar, direktorka PU “Leptirić”.

“Posle svih ograničenja, zatvaranja u vanrednih situacija izazvanih epidenijom korona virusa, pred nama je novi izazov da zabavno – rekreativnim programom 6. Di fest Naše Divčibare, na otvorenoj sceni u prirodnom ambijentu, vratimo u normalnu svakodnevnicu decu i osetimo lepotu dečijeg osmeha i  radosti. Imajući u vidu da tokom juna većina predškolskih ustanova organizuje završne priredbe, gde je evidentan temeljan, kreativan, sjajan rezultat rada vaspitača sa decom u stvaranju dečijeg muzičko – scenskog izraza, plesnim pokretom, kao svojevrsnim vidom dečijeg stvaralaštva. Smatramo da je lep način da se predškolska godina zaokruži učešćem dece na Di festu 26. juna na Divčibarama, gde će sva deca učesnici tom prilikom dobiti zasluženo priznanje za svoj rad, na ponos vaspitača i svojoj predškolskoj ustanovi,” poručuju organizatori festivala.

Za najuspešnije učesnike festivala obezbeđeni su pehari i diplome: za najbolje koreografije, za najbolji izbor muzike, za najbolje tekstove, za najbolji scenski nastup…

Prethodnih godina zabavno-rekreativni izazov DI FEST – Naše Divčibare je raznovrsnim sadržajima za decu i mlade privukao veliki broj posetilaca i pomogao promovisanju turističke ponude Divčibara.

Di fest, festival posvećen deci i njihovom stvaralaštvu  pokazao se kao pun pogodak za Divčibare, koje su se već odavno pozicionirale kao „dečja planina“, jer brojne rekreativne nastave mališani iz naše zemlje provode baš na Divčibarama. Blizina Beograda i Novog Sada, kao i ostalih mesta, privlači iz godine u godinu sve veći broj posetilaca, uglavnom porodičnih ljudi sa decom, koji cene čist vazduh, šetnju i mir koji im nude Divčibare.

Udruženje građana TIMS, pod pokroviteljstvom grada Valjeva uvek se potrudi da svima koji su tog dana prisutni na Divčibarama, priredi pregršt programa. 

Manifestacija Di fest na Divčibarama, pod nazivom Naše Divčibare, održava se šesti put, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. Organizator 6. DI FEST-a – Naše Divčibare je Udruženje građana TIMS VALJEVO.

Medijski pokrovitelj Di festa je TV emisija NESTRPLJIVI SNOVI.

Related posts

Leave a Comment