RUBRIBREZA POBEDILA ZADRUGAR, OPSTANAK IPAK POD ZNAKOM PITANJA

Rubribreza je uradila šta je do nje – pogotkom Nemanje Markovića u 59. minutu pobedila je Zadrugar u poslednjem 30. kolu sa 1:0 i sa 32 boda osvojila 12 mesto, za koje smo do skoro mislili da obezbeđuje opstanak. Međutim, previše je tumbanja u našem, kolubarskom delu Zone, pa će prema poslednjim informacijama možda i pet klubova ispasti u Kolubarsku okružnu ligu. U tom slučaju Breza nije obezbedila opstanak. Predsednik kluba Ivan Stefanović kaže da su Fudbalskom savezu podneli prijavu na utakmicu Drina-Jedinstvo u Ljuboviji, koju su Vladimirčani dobili i ostali sa bodom više od Rubribreze, pa ćemo videti šta će se desiti i sa tim.

Prema objašnjenju iz fudbalskih krugova, situacija je ovakva: u zonski rang ulaze prvaci Kolubarske okružne lige i Mačvanske okružne lige, dva kolubarska kluba se iz višeg ranga vraćaju u Zonu – Budućnost Krušik i Železničar, a osim toga Rađevac se plasirao u Srpsku ligu i otvorio mesto za još jedan klub iz tog kraja.

Rubribreza je očekivala i da će na tabeli preteći Jedinstvo iz Vladimiraca, koje je pre poslednjeg kola imalo samo bod više, jer su gostovali u Ljuboviji. Jedinstvo je u poslednje vreme beležilo uglavnom poraze, mada je i sa Drinom bila slična situacija, ali niko nije očekivao ubedljivu pobedu Jedinstva – 3:1.

Posle meča sa Zadrugarom predsednik Rubribreze Ivan Stefanović, uz konstataciju da je u teškoj situaciji za klub ostvaren cilj osvajanjem 12. mesta, veoma je ogorčen zbivanjima na utakmici u Ljuboviji i krajnjim ishodom: „ Nažalost, na naš uspeh baca senku utakmica u Ljuboviji gde se domaća ekipa bukvalno pomerila da gosti pobede. Utakmica je prijavljena Savezu i čekamo reakcije. Čestitke komšijskim igračima na fer i poštenoj utakmici i čestitke našim igračima na opstanku u Zoni“.

Primer korektnosti su OFK Divci koji su, iako meč za njih nije imao takmičarski značaj, danas pobedili Mladost iz Dračića sa 1:0, koji bi pobedom u tom susretu i eventualnim porazom Breze od Zadrugara pretekli Lajkovčane na tabeli.

Podsećamo da se Rubribreza borila za opstanak kao novajlija u ligi, bez devet oduzetih bodova iz prvog dela sezone zbog navodno nameštenog meča sa Slogom iz Bogosavaca, i bez sredstava iz opštinskog budžeta, upravo zbog ove kazne.

Da rezimiramo da iz Kolubarsko-mačvanske zone sigurno ispadaju Spartak iz Ljiga, Radnički Klupci, Mladost iz Donjeg Dobrića i imenjak iz Dračića kod Valjeva, a ostaje da vidimo kakva će biti sudbina Rubribreze i Jedinstva iz Vladimiraca.

Malo smo zapostavili Zadrugar, ali samo zato što je odavno u „mirnoj luci“. Zeleno-beli su i ove sezone potvrdili da su izuzetno stabilan član Zone, gde godinama imaju solidan plasman. Završili su prvenstvo tačno u sredini tabele, na osmom mestu sa 40 bodova.

Novi prvak i novi član Srpske lige Zapad je Rađevac iz Krupnja, koji je  ubedljivom pobedom (4:0) protiv Mladosti iz Prnjavora sačuvao bod prednosti u odnosu na Slogu iz Bogosavaca. Sloga je danas uz dosta napora sa 2:1 savladala Radnički u Valjevu.

Related posts

Leave a Comment