DIZELKA U FINIŠU ZAHUKTAVANJA

U odbojkaškim krugovima lajkovački „Železničar“ se već nekoliko godina pozicionirao kao jedan od najorganizovanijih ženskih klubova u našoj zemlji, sa odličnim uslovima za rad i napredovanje, sa velikim ambicijama svake godine, tako da naše najbolje odbojkašice vrlo rado dolaze u Lajkovac. Osim iskusnih igračica, već tri godine klub na duže staze dovodi i najtalentovanije mlade odbojkašice.

Najnovija pojačanja su: tehničar Ana Antonijević, korektor Jovana Jovičić Knežević i srednji bloker Ljubica Milojević. Sportski direktor Ivana Lazarević kaže da je sa ovim pojačanjima „Želja“ sklopio mozaik ekipe za sledeću sezonu.

Veliko pojačanje je Ana Antonijević (1987), proslavljena bivša reprezentativka Srbije, čije će iskustvo puno značiti u narednoj sezoni. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima zlato na Evropskom prvenstvu 2011. i u Evropskoj ligi 2010. godine. Igrala je u više navrata za Volero iz Ciriha, pet godina za francuski Kan, zatim za Volej Alba Blaj i Fenerbahče.

Srednji bloker Ljubica Milojević ima 22 godine i stigla je iz francuskog Volero Le Kane. U Volero je otišla vrlo mlada, kao veliki talenat srpske odbojke, tako da će posle pet godina ponovo zaigrati u svojoj zemlji.

Jovana Jovičić Knežević (26 godina) se vraća na parket posle porođajne pauze. Dobro je poznata lajkovačkoj publici jer je tri puta igrala za Želju: u sezonama 2012/13, 2015/17 i 2017/18, kada je bila vodeći poenter lige i MVP Kupa Srbije.

Sa šefom stručnog štaba Železničara Brankom Kovačevićem, prvim pomoćnikom selektora seniorske reprezentacije Zorana Terzića, odmah po završetku prvenstva produžen je ugovor na još dve godine. U istom periodu sklopljen je trogodišnji ugovor sa srednjim blokerom Valerijom Savićević (19 godina, 191cm), juniorskom reprezentativkom i nekadašnjom odbojkašicom OK Beograd.

Treba naglasiti da je osam članova Železničara u različitim reprezentativnim selekcijama. Šef stručnog štaba Branko Kovačević, njegov asistent Vlada Živković i skaut-statističar Lazar Tabaković članovi su stručnog štaba A selekcija reprezentacije. Jovana Mirosavljević i Aleksandra Uzelac upravo nastupaju za podmlađenu seniorsku reprezentaciju u Ligi nacija (sa njima je i Tabaković), Rada Perović je na pripremama sa najboljim sastavom Srbije, Vanja Ivanović i Valerija Savićević su juniorske reprezentativke.

Železničar je zadržao kostur ekipe iz prethodne sezone, kada su osvojili Kup Srbije, a neočekivano rano ispali u plej-ofu Superlige. Osim navedenih pojačanja, uzdanice tima u sledećoj sezoni biće: Vujović, Mirosavljević, Kutlešić, Rajlić, Perović, Batinić, Uzelac i Ivanović i druge. Očekivano su otišle Ana Bjelica i Maja Savić, a klub su promenile i Gajić, Mitrović i Ranković.

Related posts

Leave a Comment