BASNOPISCI IZ PEPELJEVCA I OVE GODINE NAGRAĐENI, ZAPAŽENI I NA VITEZOVOM PROLEĆU

Na 13. Konkursu Radionice basopisaca i ove godine je učestvao veliki broj učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji,  a od ove godine i iz drugih zemalja u kojima đaci govore ili uče srpski jezik. Pristiglo je više od šest stotina radova u kojima su naši najbolji đaci prikazali jedan humaniji svet kroz međusobne odnose životinja i ljudi, razumevanje prirode i njenih zakonitosti. Žiri u sastavu: Slobodan Stanišić, predsednik i članovi Marija Bišof, Ljubica Beljanski, Suzana Ponjavić i Predrag Todorović, imao je težak zadatak da od velikog broja izuzetnih radova odabere najbolje.

Ove godine, titulu najboljih basnopisaca poneli su i učenici OŠ,,Mile Dubljević” Lajkovac , Izdvojeno odeljenje Pepeljevac.

“Učenici našeg IO su osvojili dve prve nagrade:

  • Prva nagrada za najbolju knjigu-basnu, na temu ,,Gradski i seoski zec”, autori: Vukašin Arsenijević, Jovan Živojinović i Sara Radovanović, Irina Kojić, Jovana Mijailović i Marija Macura,III5 i IV 5;       i
  • Prvu nagradu za novu literarnu formu basne, na temu ,,Noj i paunice”, Andrej Vukašinović, Lazar Perić i Uroš Savković “IV5.

Nagrađeni učenici su sa svojim mentorima išli u Beograd  da preuzmu nagrade. Basnopiscima iz Pepeljevca je odlzak u Beograd omogućio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. Loše vreme nije uticalo na raspoloženje nagrađenih. Nakon karatkog pljuska praćenog gradom, dodela nagrada je privremeni prekinuta. Zbog nastale vremenski situacije svim nagrađenima su uručene nagrade a diplome će biti poslate poštom.

Nagradu koja se odnosi na na knjigu basnu – rad odeljenjske zajednice pod mentorstvom koleginice Gordane Stanojević i mene,  nagrada koja se dnosi na novu literarnu formu basne je pod mentorstvom učiteljice Goce,” kaže učiteljica Katarina Marković.

Treba pomenuti i nagradjene ucesnike konkursa Vitezovo prolece 2021. Naime, Vitezov veliki nagradni konkurs i ove šk.godine nagrađuje  svoje čitaoce, motiviše i podržava dečje stvaralaštvo.

O učešću učenika iz Pepeljevca na Vitezovom proleću učiteljica Katarina kaže:

“Prošle godine učenici naše škole su učestvovali, ali zbog epidemiloške situacije konkurs nije realizovan do kraja. Učenici su za učešće na konkursu uz tri kupona slali po tri likovna rada. na svakom radu je napisano ime i prezime autora, razred, odeljenje i ime mentora. Učenici  OŠ,,Mile Dubljević” Lajkovac su ove godine bili nagrađeni. Kada je u pitanju IO Pepeljevac diplomu i knjigu su dobili :

Andrej Brdarić i Đurđa Bradrić , 1.razred, mentor Katarina Marković

Jana Macura i Lena Savković, 2.razred, mentor Gordana Stanojević.

Učenici su dobili po diplomu i knjigu.

Odeljenjska zajednic 2.razreda ja pohvanjena diplomom.

Konkurs je bio pod nazuvom,,VITEZOVO PROLEĆE 2021.” Dosta naših radova je objavnjeno u najnovijmbroju časopisa ,,Vitez”. Inače, učestvovai su svi naši učenici prvog, drugog i trećeg razreda, ove godine sa likovnim radovima a prethodne, sa likovnim i literarnim radovima sa ukupno po 3 rada iz svake vrste. Svaka nova nagrada je motiv za učešće i u narednim konkursima,”dodaje ponosno učiteljica.

Related posts

Leave a Comment