ODBOJKAŠKI KLUB ŽELEZNIČAR PUNOM PAROM DOVODI POJAČANJA

Najnovija pojačanja trofejnog Odbojkaškog kluba Železničar iz Lajkovca su: tehničar Ana Antonijević, korektor Jovana Jovičić Knežević i srednji bloker Ljubica Milojević. Sportski direktor Ivana Lazarević kaže da je sa najnovijim pojačanjima klub sklopio mozaik ekipe za sledeću sezonu.

Podsećamo da je sa šefom stručnog štaba Brankom Kovačevićem odmah po završetku prvenstva produžen ugovor na još dve godine, kao i da je još početkom aprila sklopljen trogodišnji ugovor sa srednjim blokerom Valerijom Savićević (19 godina, 191cm), juniorskom reprezentativkom i nekadašnjom odbojkašicom OK Beograd.

U odbojkaškim krugovima Železničar se već nekoliko godina pozicionirao kao jedan od najorganizovanijih klubova u našoj zemlji, sa odličnim uslovima za rad i napredovanje, sa velikim ambicijama svake godine, tako da naše najbolje odbojkašice vrlo rado dolaze u Lajkovac.

Ana Antonijević (1987) je proslavljena bivša reprezentativka Srbije, čije mogućnosti Branko Kovačević, kao pomoćnik selektora Terzića, odlično poznaje. Sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima zlato na Evropskom prvenstvu 2011. i u Evropskoj ligi 2010. godine. Igrala je u više navrata za Volero iz Ciriha, pet godina za francuski Kan, zatim za Volej Alba Blaj i Fenerbahče. U Želji će nositi dres sa brojem „sedam“, pod kojim ostvarila najveće uspehe.

– Drago mi je da sam posle 12 godina ponovo u Srbiji. Iskreno se radujem povratku u svoju zemlju i igrama u domaćem šampionatu i Evropi koja nas očekuje u narednoj sezoni. Mislim da je sjajno to što se veliki broj igračica vraća u našu ligu, zato što će  kvalitet odbojke biti bolji i što mi, da kažem stariji igrači, našim iskustvom možemo da  pomognemo mladim devojkama. S obzirom da sam sa Jedinstvom iz Užica na početku svoje karijere već osvojila titulu prvaka države , bilo bi lepo da se ponovi i naredne sezone u dresu Železničara. Saradnja sa ekipom iz Lajkovca se desila tako što me Ivana pozvala i pitala da li želim  da nastavim karijeru u Srbiji, posle toga je sve išlo svojim tokom. Želela bi ovim putem da se zahvalim predsedniku kluba Živoradu  Lazareviću na ukazanom poverenju. Za Baneta imam samo reči hvale. Pre svega mislim da je dobar čovek, a njegov rad na terenu se ne dovodi u pitanje. Najbolje govore rezultati koje ima iza sebe. Što se tiče očekivanja u Železničaru, još uvek je rano govoriti, neku jasniju sliku imaćemo kada krenemo sa pripremnim periodom. Ostaje da se vidi konačan sastav ekipe, ali dobrim radom i zalaganjem verujem da ćemo uspeti da napravimo dobar rezultat. Što se tiče broja na dresu, volela bih da to bude broj 7.

Srednji bloker Ljubica Milojević ima 22 godine i stigla je iz francuskog Volero Le Kane (švajcarski odbojkaški gigant kupio je licencu kanskog kluba Le Kane).

– Jako sam srećna što sam dobila priliku da igram u Železničaru, da treniram sa strategom kakav je Branko Kovačević. Radujem se povratku u našu zemlju i igrama u Superligi, posle partija u inostranstvu i povreda koje su me pratile. Trenirala sam već sa devojkama i osetila sjajnu atmosferu, sportski duh i kvalitetan rad. Uzbuđena sam, jedva čekam početak sezone.

Jovana Jovičić, udato Knežević, dobro je poznata lajkovačkoj publici. Već je tri puta igrala za Želju, u sezonama 2012/13, 2015/17 i 2017/18, kada je bila vodeći poenter lige i MVP Kupa Srbije.

– Što se povrede i porođaja tiče smatram da mi je prošla sezona bila povratak iz toga i uvod u nešto ozbiljnije. Tako sam planirala, tako se i ostvarilo, od ovoga ozbiljnije, po mom mišljenju, nema. Što se tiče povratka u klub u kom sam već igrala smatram da se vraćam u svoj klub. Drago mi je što su čelnici tog kluba to i potvrdili, jer su me pozvali rečenicom “Vreme je da se vratiš u svoj klub”. O ozbiljnosti Železničara neću ni da pričam, oni su sve pokazali na terenu. Žika je pre svega veliki čovek koji je uvek ispoštovao sve do najsitnijih detalja. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo opet sarađivati. Na meni je da nastavim da treniram celo leto i pripreme dočekam spremna, a onda se zajedno sa ekipom dobro spremim za nove uspehe.

Sportski direktor Železničara Ivana Lazarević najavljuje da bi prva prozivka ekipe trebalo da bude oko 15. jula.

Related posts

Leave a Comment