PENZIONERI U AKCIJI

Proteklog vikenda, Udruženje penzionera Kolubara Lajkovac otpočelo je realizaciju jedne lepe ideje, uređenje prostora na Kolubari, za svoje članove i potrebe udruženja prvenstveno.

Grupa najagilnijih članova udruženja već je izlila plato, postavila stolove i klupe, a otpočela je i izgradnja objekta za roštilj u etno stilu.

Planirali su da naprave i nadstrešnicu…Posla još ima i radiće se fazno, sve dok se ne zaokruži osmišljena celina, najavljuju optimistično penzioneri.

Sve finansiraju sami, od prihoda za članarinu. Ovo je jedno od tri lajkovačka udruženja penzionera, a čine ga penzioneri EPS – a. Okupilo je oko 500 članova, koji intenzivno organizuju različite aktivnosti i osmišljavaju život trećeg doba. Kažu, da sada rade sve ono za šta nisu imali vremena pre odlaska u penziju.

Na mini gradilištu su skoro sve vreme bili prisutni Mića i Branko Bojičić, Toma Petrović, Milovan Mešterović Medeni, kao i još nekoliko penzionera poput Đure, Stanka…, ali su ipak morali platiti po koju majstorsku nadnicu, kako bi sve bilo urađeno kvalitetno. Družili su se i radili, doprinoseći koliko ko može, a rezultati nisu izostali.

Predsednik udruženja Milorad Bojičić je za portal lajkovacnadlanu.rs rekao, da će pored Udruženja penzionera Kolubara, ovaj proctor moći da koriste svi koji za tim budu imali potrebu i želju. Mogu se tu, kaže, organizovati različita okupljanja i druženja najrazličitijih kategorija. Ističe i da je ideja, da se životu u Lajkovcu da nova dimenzija, svom i svojih sugrađana, a u ovom slučaju penzioneri su avangarda.

Lajkovčani inače rado, posebno u letnjem periodu, okupljanja i druženja premeštaju na reku, pa će prostor na Kolubari, na vrlo lepoj i atraktivnoj lokaciji, koji penzioneri upravo uređuju, sigurno brzo i lako naći svoju svrhu.

Related posts

Leave a Comment