GOLEADA U NOVOM PAZARU: JOŠANICA – ŽELEZNIČAR 6:4

Meč u Novom Pazaru, koji za Železničar nije imao takmičarski značaj jer se već oprostio od Srpske lige, bio je najefikasniji u pretposlednjem kolu Zapada – palo je čak 10 golova. Konačan rezultat utakmice između Jošanice i Železničara bio je 6:4. Detaljnije informacije o kretanju rezultata i strelcima za Lajkovčane nemamo.

Posle današnjeg poraza od Slobode sa 3:1 i valjevska Budućnost Krušik je pred ispadanjem, mada još uvek gaji nadu u opstanak jer ima utakmicu manje. Naime, komesar za takmičenje odlučio je da se utakmica sa Sušicom iz pretprošlog kola, koju su Valjevci napustili pred početak zbog agresivnog ponašanja publike, odigra 3. juna na neutralnom terenu, u Aranđelovcu ili Topoli.

Sušica ima velike izglede za opstanak posle današnje pobede nad Takovom od 1:0, imajući u vidu da ima i utakmicu manje. Tutin je uzeo bod Mladom radniku, a Mačva u Bogatiću sa 2:1 pobedila ariljsku Budućnost. Jošanica ima teoretsku nadu da se izjednači u bodovima sa Sušicom, s kojom ima bolji međusobni rezultatski odnos ( nerešeno u Pazaru, pobeda u Kragujevcu), ali je za to potrebno da Sušica u dve utakmice ne osvoji ni bod.

Pred konačan rasplet, a u niži rang odlazi sedam klubova, stanje na tabeli od 11. do 16. mesta je ovakvo:  Sušica 46, Tutin 45, Budućnost Krušik 44, Jošanica 43, Železničar 35, Gruža 25, Šumadija 16 i Bane iz Raške 8.

Mladi radnik iz Požarevca, Sloga ZZ (Petrovac na Mlavi) i Takovo imaju po 49 bodova.

Uposlednjem kolu 6. juna Železničar dočekuje prvaka Srpske lige Zapad požešku Slogu.

Related posts

Leave a Comment