OBELEŽEN DAN ŠKOLE “MILE DUBLJEVIĆ”

Prigodnim programom, uz prisustvo učenika, nastavnika, predstavnika lokalne samouprave i brojnih gostiju, u lajkovačkoj Osnovnoj školi „Mile Dubljević” svečano je obeležen 25. maj Dan škole.

Ovim povodom, u prelepom ambijentu amfiteatra škole izvedena je brižljivo pripremljena sadržajna priredba,  koju su pripremili članovi školske dramske sekcije „Vesela družina“, koju vodi nastavnica Sonja Milovanović.

Svečanost je otpočela horskom pesmom, nakon koje je usledio pozdravni govor direktorke škole Biljane Žujović, a potom prigodno obraćanje nastavnika istorije Rajka Sarića sa fragmentima iz prošlosti škole.

Za postignute rezultate, povodom Dana škole, diplomama i knjigama nagrađeni su brojni učenici, učesnici i pobednici okružnih i republičkih takmičenja iz svih oblasti, kao i njihovi predmetni nastavnici. Nagrade je uručila direktorka škole Biljana Žujović.

Škola je nagradila:

Matiju Ivkovića, učenika 8/1,  za uspehe postignute na takmičenjima iz matematike: 1. mesto na Opštinskom takmičenju, 1. mesto na Okružnom takmičenju i pohvala na Republičkom takmičenju i na takmičenju iz istorije;

Filipa Grujičića, učenika 8/1 za osvojeno 1. mesto na Okružnom takmičenju iz istorije i učešću na Republičkom takmičenju iz istorije;

Mariju Jeremić, učenicu 7/2 za osvojeno 2. mesto na Okružnoj  takmičenju recitatora „Pesniče naroda mog“ i osvojenim nagradama na brojnim festivalima dečjeg stvaralaštva;

Mihaila Jovanovića, učenika 4/2, za osvojeno 3. mesto na Okružnom takmičenju iz matematike;

Nemanju Mešterovića, učenika 4/1 za osvojeno 3. mesto na Okružnom takmičenju iz matematike;

Literarnu sekciju „Razigrano pero“ za osvojenu 1. Nagradu na   Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije koje zajednički organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Zadužbina Desanke Maksimović.

Škola je nagradila i nastavnike:

Životu Đorđeviđa za uspešnu pripremu učenika za takmičenja, Stanicu Milošević za uspešnu pripremu učenika za takmičenja, Miloja Mitrovića za uspešno vođenje Likovne sekcije i ostvarenim rezultatima na konkursima, Lidiju Jovanović Marić za osvojenu 1. nagrada na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije – Nagrada „Prof. dr Slobodan Ž. Marković” koje organizuje  Društvo za srpski jezik i književnost Srbije; Zadužbina Desanka Maksimović i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  i za uspešno vođenje Literarne  sekcije i ostvarenim rezultatima na konkursima, Sonju Milovanović za osvojenu 1. nagrada na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije – Nagrada „Prof. dr Slobodan Ž. Marković” koje organizuje  Društvo za srpski jezik i književnost Srbije; Zadužbina Desanka Maksimović i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za uspešno vođenje Literarne  sekcije i uspešnu pripremu učenika za takmičenje recitatora, Dušicu Milosavljević za uspešnu pripremu učenika za takmičenje recitatora, Maricu Nikolovski za uspešnu pripremu učenika za takmičenje recitatora, Gordanu Stanojević za uspešnu podršku učenicima u učešću na likovnim i literarnim konkursima i pripremu učenika za takmičenje recitatora, Katarinu Marković za uspešnu podršku učenicima u učešću na likovnim i literarnim konkursima i Ivu Kruškonju za uspešnu pripremu učenika za takmičenje recitatora.

Povodom Dana škole, dodeljene su i tri Zahvalnice: Zahvalnicu Sanji Udovičić za učešće u pripremi i snimanju  časova u okviru nastave na daljinu u školskoj 2020/2021. godini, na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja; Zahvalnicu Danijeli Mitrović za učešće u pripremi i snimanju  časova u okviru nastave na daljinu u školskoj 2020/2021. godini, na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i pripremu učenika za takmičenje recitatora; Zahvalnicu Verici Adamović  za učešće u pripremi i snimanju  časova u okviru nastave na daljinu u školskoj 2020/2021. godini, na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Učenici su pripremili bogat i raznovrstan program, sadržan od brojnih pesama, Splet dečijih igara razigranog 2/3 odeljenja, publika je imala priliku da vidi i čuje malu Lenku iz Izdvojenog odeljenja iz Sela Lajkovca i  Vukašina Petronijevića, učenika 3/3, koji su školu   predstavljali na 52. Okružnoj smotri „Pesniče naroda mog“. ČlanovI dramske sekcije su svojim nastupom otkrili šta sve ima u Modernoj školi, a nije izostao ni nastup harmonikaša Nikole Vasovića i Dimitrija Jovanovića.

U ulozi voditelja programa, Julija Lončar osvrnula se na uspehe učenika, posebno zapažene uspehe učenice Marije Jeremić: “ Marija nam je svojom pesmom otkrila tajnu gde se nalaze  snovi. Zaista je tako. Stvaramo, pišemo poeziju, slikamo, igramo, izražajno kazujemo poeziju, glumimo, sviramo, neko od nas voli matematiku, istoriju, srpski i neki drugi predmet pa bude dobar ne samo u školi, već uspešno predstavlja našu školu i na takmičenjima. Mi živimo svoje snove jer snovi su krila za sve one koji se ne boje. Sad ćemo nagraditi one koji su u ovoj godini imali priliku da učestvuju na takmičenjima i budu uspešni. Znamo svi da ove godine zbog korone  i nismo imali priliku da pokažemo šta sve znamo i umemo. Ali, trudili smo se da budemo deo svakog takmičenja koje je bilo organizovano. “

Direktorka škole Biljana Žujović je prilikom uručenja nagrada učenicima i njihovim nastavnicima čestitala na postignutim rezultatima i poželela im uspeh u budućem radu.

Related posts

Leave a Comment