ŽELEZNIČARU SLABA UTEHA BOD U BOGATIĆU

U 31. kolu Srpske lige Zapad Železničar je juče odigrao 1:1 protiv Mačve u Bogatiću. Železničar je poveo golom Vujičića u 25. minutu i vodio sve do 75. minuta, kada je izjednačio Martinović. Golman Vićentijević je, prema ocenama izveštača,  pravio „čuda na golu“, tako da je spasao mrežu Železničara prilikom nekoliko odličnih šansi domaćina.

Osim dobrih odbrana Vićentijevića, kao kuriozitet ove utakmice beležimo da je sudija Dimitrijević dodelio fudbalerima „dizelke“ čak devet žutih kartona! S druge strane, domaći su dobili tri.

Naravno da bod nije dovoljan i Železničar je skoro sa obe noge zakoračio u Zonu, u kojoj će sledeće sezone, po svemu sudeći, igrati čak četiri kluba iz opštine Lajkovac (ulazi Strmovo). Podsećamo da sa srpskoligaškog Zapada u niži rang odlazi sedam klubova, a ukoliko požeška Sloga u baražu ne uspe da se plasira u Prvu ligu, onda i osam.

S druge strane, direktni konkurenti, ili oni koji su to do skoro bili, u poslednjim kolima beleže vrlo neočekivane pobede. Tako je Takovo u Požegi savladalo neprikosnovenog lidera sa 1:0 (tek drugi prvenstveni poraz Sloge), a istim rezultatom, takođe u gostima, Tutin pobedio četvoroplasiranu Trepču. Iznenađenje je da Jošanica kod kuće nije uspela da pobedi poslednjeg Bana iz Raške, rezultat je bio 1:1, dok je Smederevo pobedom od 2:0 u Gruži prebrinulo sve brige. Odložena je utakmica u Kragujevcu između Sušice i Budućnost Krušika.

Stanje u donjem delu tabele posle 31 kola, od devetog mesta naniže: Budućnost Krušik (-1) i Mačva 1929 po 44,  Tutin 43,  Sušica 42 (-1),  Jošanica 38, Železničar 35, Gruža 19, Šumadija 16 i Bane iz Raške 8.

U sredu se igra vanredno kolo u kojem Železničar od 17 časova dočekuje Gružu.

Related posts

Leave a Comment